Качка, тушкована з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Качка, тушкована з капустою - це цілком собі повноцінний обід або вечерю для великої родини. Смачне і ситне блюдо є традиційним для російської кухні. Його варто спробувати хоча б раз!
Зазвичай таке блюдо готують в духовці, але сучасну господиню без праці виручить така незамінна помічниця на кухні, як мультиварка. Дивимося, як приготувати качку, тушковану з капустою в мультиварці, і приступаємо до справи!
- Качка - 1 кілограм
- Капуста - 1 штука
- Мокрова - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сік томатний - 1 Склянка
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець духмяний горошок - 5 штук (по бажанню)
Поріжте качку на порційні шматочки, посипте її сіллю, перцем, змастіть гірчицею. Відставте в сторону на півгодини. Поки м'ясо маринується, почистіть і поріжте овочі.
Викладіть шматочки качки в чашу мультиварки шкіркою вниз. Обсмажте в режимі "жарка" . Масла додавати не треба, досить жиру, який витопиться з качки. Якщо жиру виділиться занадто багато, злийте зайвий, його можна буде використовувати в інших стравах.
Викладіть шматочки качки в чашу мультиварки шкіркою вниз. Обсмажте в режимі "жарка" . Масла додавати не треба, досить жиру, який витопиться з качки. Якщо жиру виділиться занадто багато, злийте зайвий, його можна буде використовувати в інших стравах.
Додайте моркву і цибулю, перемішайте.
Увімкніть режим "гасіння" з 1 час. Зверху викладіть нашатковану капусту, вилийте томатний сік, додайте спеції (лавровий лист, перець), сіль і цукор за смаком. Томатний сік можна замінити на томатну пасту, при необхідності додайте воду.
Готуйте з задоволенням!