Рецепт Качка, тушкована з капустою фото

Качка, тушкована з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Капуста , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Качка, тушкована з капустою - це цілком собі повноцінний обід або вечерю для великої родини. Смачне і ситне блюдо є традиційним для російської кухні. Його варто спробувати хоча б раз!

Опис приготування:

Зазвичай таке блюдо готують в духовці, але сучасну господиню без праці виручить така незамінна помічниця на кухні, як мультиварка. Дивимося, як приготувати качку, тушковану з капустою в мультиварці, і приступаємо до справи!

  • Качка - 1 кілограм
  • Капуста - 1 штука
  • Мокрова - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Сік томатний - 1 Склянка
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець духмяний горошок - 5 штук (по бажанню)
качка, тушкована з капустою - фото крок 1
Поріжте качку на порційні шматочки, посипте її сіллю, перцем, змастіть гірчицею. Відставте в сторону на півгодини. Поки м'ясо маринується, почистіть і поріжте овочі.
Викладіть шматочки качки в чашу мультиварки шкіркою вниз. Обсмажте в режимі"Жарка" . Масла додавати не треба, досить жиру, який витопиться з качки. Якщо жиру виділиться занадто багато, злийте зайвий, його можна буде використовувати в інших стравах.
качка, тушкована з капустою - фото крок 2
Додайте моркву і цибулю, перемішайте.
качка, тушкована з капустою - фото крок 3
Увімкніть режим"Гасіння" з 1 час. Зверху викладіть нашатковану капусту, вилийте томатний сік, додайте спеції (лавровий лист, перець), сіль і цукор за смаком. Томатний сік можна замінити на томатну пасту, при необхідності додайте воду.
качка, тушкована з капустою - фото крок 4
Готуйте з задоволенням!

Схожі рецепти