Качка, тушкована з капустою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Існує багато варіацій польського Бігус, але з уточкой мені подобається найбільше! До того ж, качка з чорносливом - це шалено смачно. Рецепт приготування качки, тушкованої з капустою і чорносливом.
М'ясо качки досить жирне, а якщо його ще погано протушкувати, буде ще й жорстким. Тому для приготування качки, тушкованої з капустою і чорносливом, вам варто запастися терпінням, так як час приготування може розтягнутися і на 3-4 годину. До речі, ви можете відварити качку, а потім відварне м'ясо згасити, теж дуже смачно виходить. Більш докладний рецепт дивіться далі.
- Качка - 800 грам
- Свинина - 400 грам (по бажанню )
- Капуста квашена - 800 грам
- Капуста - 500 грам
- Чорнослив - 20 штук
- Гриби сушені - 20 грам (за смаком)
- Чорнослив - 5-7 штук
- Ізюм - 100 грам
- Яблука - 3 штуки
- Вино червоне - 200 мілілітрів
- Цибуля - 300 грам
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Smalec - 200 грам (або качиний жир)
- Спеції - За смаком
- Бекон або шинка - За смаком
Поріжте цибулю кубиками, обсмажте його на смальці на розігрітій сковороді або казанку. Поріжте кубиками свинину (якщо вирішили все-таки скомбінувати качку зі свининою) і додайте до цибулі. Якщо качка ціла, ніжки і грудку відокремте і посмажте на смальці. Можете це зробити в окремій сковороді або відразу додати до свинини. Непогано зварити із решти качки бульйон, його ми додамо потім для гасіння, можна і води додати, але з качиним бульйоном смачніше.
Коли обсмажився і цибулю, і свинина, і качка, складіть все в глибоку сковорідку або казан, влийте 0, 5 келиха вина. Гасіть м'ясо на середньому вогні, поки вино не википить.
Коли обсмажився і цибулю, і свинина, і качка, складіть все в глибоку сковорідку або казан, влийте 0, 5 келиха вина. Гасіть м'ясо на середньому вогні, поки вино не википить.
Поки гаситься м'ясо, займіться капустою: квашену капусту відіжміть злегка, поставте гаситися в казанку приблизно на півгодини. Ось тут і стане в нагоді бульйон з качки, його підливайте в квашену капусту.
Свіжу капусту нашаткуйте середніми кубиками, також можете додати в блюдо шинку або бекон. Його теж потрібно порізати кубиками.
Свіжу капусту нашаткуйте середніми кубиками, також можете додати в блюдо шинку або бекон. Його теж потрібно порізати кубиками.
Додайте порізану свіжу капусту до квашеної, підлити ще бульйону качиного, тушкуйте все разом ще хвилин 30.
Перекладіть капусту тушковану до м'яса. Тим часом нарізаний бекон (або інші копченості) обсмажте на сковороді. Якщо в будинку знайшлися гриби сухі, варто їх замочити, щоб розм'якли. Курагу і чорнослив можете порізати навпіл. А в коньяку замаринуйте родзинки.
Додайте бекон, гриби, сухофрукти до капусти з качкою і свининою. Влийте залишилися півкелиха вина, можете і воду з-під грибів влити, тушкуйте на маленькому вогні години 1, 5-2. Що, готується довго, але це того варте! Не забудьте покласти спеції, наприклад: лавровий лист, кмин, коріандр і суміш перців.
І капуста, і качка стають дуже м'якими, а аромат чорносливу і коньяку з вином роблять блюдо просто чудовим!
І капуста, і качка стають дуже м'якими, а аромат чорносливу і коньяку з вином роблять блюдо просто чудовим!
Готову качку тушкована з капустою і чорносливом найкраще подавати в горщиках, дуже ефектно! Смачного!