Рецепт Качка, тушкована з капустою і чорносливом фото

Качка, тушкована з капустою і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Капуста , Сухофрукти , Чорнослив , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Існує багато варіацій польського Бігус, але з уточкой мені подобається найбільше! До того ж, качка з чорносливом - це шалено смачно. Рецепт приготування качки, тушкованої з капустою і чорносливом.

Опис приготування:

М'ясо качки досить жирне, а якщо його ще погано протушкувати, буде ще й жорстким. Тому для приготування качки, тушкованої з капустою і чорносливом, вам варто запастися терпінням, так як час приготування може розтягнутися і на 3-4 годину. До речі, ви можете відварити качку, а потім відварне м'ясо згасити, теж дуже смачно виходить. Більш докладний рецепт дивіться далі.

  • Качка - 800 грам
  • Свинина - 400 грам (по бажанню )
  • Капуста квашена - 800 грам
  • Капуста - 500 грам
  • Чорнослив - 20 штук
  • Гриби сушені - 20 грам (за смаком)
  • Чорнослив - 5-7 штук
  • Ізюм - 100 грам
  • Яблука - 3 штуки
  • Вино червоне - 200 мілілітрів
  • Цибуля - 300 грам
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Smalec - 200 грам (або качиний жир)
  • Спеції - За смаком
  • Бекон або шинка - За смаком
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 1
Поріжте цибулю кубиками, обсмажте його на смальці на розігрітій сковороді або казанку. Поріжте кубиками свинину (якщо вирішили все-таки скомбінувати качку зі свининою) і додайте до цибулі. Якщо качка ціла, ніжки і грудку відокремте і посмажте на смальці. Можете це зробити в окремій сковороді або відразу додати до свинини. Непогано зварити із решти качки бульйон, його ми додамо потім для гасіння, можна і води додати, але з качиним бульйоном смачніше.
Коли обсмажився і цибулю, і свинина, і качка, складіть все в глибоку сковорідку або казан, влийте 0, 5 келиха вина. Гасіть м'ясо на середньому вогні, поки вино не википить.
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 2
Поки гаситься м'ясо, займіться капустою: квашену капусту відіжміть злегка, поставте гаситися в казанку приблизно на півгодини. Ось тут і стане в нагоді бульйон з качки, його підливайте в квашену капусту.
Свіжу капусту нашаткуйте середніми кубиками, також можете додати в блюдо шинку або бекон. Його теж потрібно порізати кубиками.
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 3
Додайте порізану свіжу капусту до квашеної, підлити ще бульйону качиного, тушкуйте все разом ще хвилин 30.
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 4
Перекладіть капусту тушковану до м'яса. Тим часом нарізаний бекон (або інші копченості) обсмажте на сковороді. Якщо в будинку знайшлися гриби сухі, варто їх замочити, щоб розм'якли. Курагу і чорнослив можете порізати навпіл. А в коньяку замаринуйте родзинки.
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 5
Додайте бекон, гриби, сухофрукти до капусти з качкою і свининою. Влийте залишилися півкелиха вина, можете і воду з-під грибів влити, тушкуйте на маленькому вогні години 1, 5-2. Що, готується довго, але це того варте! Не забудьте покласти спеції, наприклад: лавровий лист, кмин, коріандр і суміш перців.
І капуста, і качка стають дуже м'якими, а аромат чорносливу і коньяку з вином роблять блюдо просто чудовим!
качка, тушкована з капустою і чорносливом - фото крок 6
Готову качку тушкована з капустою і чорносливом найкраще подавати в горщиках, дуже ефектно! Смачного!

Схожі рецепти