Качка, тушкована з чорносливом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Качка, тушкована з чорносливом, - ця страва, яке можна подавати як гарячий абсолютно на будь-який стіл, в тому числі на святковий. Качка виходить настільки ароматної… у всіх потечуть слинки.
Дуже смачною і м'якою вийде качина грудка, якщо її згасити разом з яблуками і чорносливом. Фрукти додадуть їй приємну кислинку і свіжість, а чорнослив - особливий аромат. Таке блюдо можна подавати самостійно, без гарніру. Щоб дізнатися, як приготувати качку, тушковану із чорносливом, прочитайте цей рецепт.
- Грудка качина - 1 штука
- Чорнослив - 10 штук
- Яблуко - 2-3 штук
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Качину грудку вимийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте її на шматочки середньої величини однакового розміру. Розігрійте в сковороді рослинне масло без запаху і викладіть в неї качину грудку. Обсмажуйте птицю до появи рум'яної скоринки.
Яблука вимийте, обсушити. Наріжте їх на часточки і дістаньте насіння, видаліть серцевину. Викладіть яблука до грудях і обсмажуйте ще пару хвилин. Якщо плоди дрібні, то використовуйте три яблука.
Якщо в чорносливі є кісточки, то видаліть їх попередньо. Викладіть сухофрукти до грудях і яблукам в сковороду цілком. Потім посоліть і поперчіть блюдо за смаком.
Додайте в сковороду трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні десять хвилин так, щоб яблука залишилися цілими, але стали м'якими. Подавайте блюдо гарячим.