Рецепт Качка, тушкована з чорносливом і яблуком фото

Качка, тушкована з чорносливом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Сухофрукти, Чорнослив, Качка, Качина грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви

Качка, тушкована з чорносливом, - ця страва, яке можна подавати як гарячий абсолютно на будь-який стіл, в тому числі на святковий. Качка виходить настільки ароматної… у всіх потечуть слинки.

Дуже смачною і м'якою вийде качина грудка, якщо її згасити разом з яблуками і чорносливом. Фрукти додадуть їй приємну кислинку і свіжість, а чорнослив - особливий аромат. Таке блюдо можна подавати самостійно, без гарніру. Щоб дізнатися, як приготувати качку, тушковану із чорносливом, прочитайте цей рецепт.

  • Грудка качина - 1 штука
  • Чорнослив - 10 штук
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
качка, тушкована з чорносливом і яблуком - фото крок 1
Качину грудку вимийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте її на шматочки середньої величини однакового розміру. Розігрійте в сковороді рослинне масло без запаху і викладіть в неї качину грудку. Обсмажуйте птицю до появи рум'яної скоринки.
качка, тушкована з чорносливом і яблуком - фото крок 2
Яблука вимийте, обсушити. Наріжте їх на часточки і дістаньте насіння, видаліть серцевину. Викладіть яблука до грудях і обсмажуйте ще пару хвилин. Якщо плоди дрібні, то використовуйте три яблука.
качка, тушкована з чорносливом і яблуком - фото крок 3
Якщо в чорносливі є кісточки, то видаліть їх попередньо. Викладіть сухофрукти до грудях і яблукам в сковороду цілком. Потім посоліть і поперчіть блюдо за смаком.
качка, тушкована з чорносливом і яблуком - фото крок 4
Додайте в сковороду трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні десять хвилин так, щоб яблука залишилися цілими, але стали м'якими. Подавайте блюдо гарячим.

Схожі рецепти