Рецепт Креветки з рисом, яблуком і чорносливом фото

Креветки з рисом, яблуком і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Креветки, Морепродукти, Яблука, Крупи, Сухофрукти, Чорнослив, Мал
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Салати

Ця закуска приготовлена ​​за мотивами французької кухні і відмінно підійде для посиденьок з червоним десертним вином. Готується салат-закуска дуже просто, а поєднання інгредієнтів вражає свіжістю.

Вельми незвичне поєднання продуктів в цьому салаті, але смачне, повірте. Цей салат виходить легким і досить ситним і в якості закуски під десертне вино дуже навіть хороший. Якщо ви на дієті, майонез можна замінити легким соусом на основі натурального йогурту і тоді таким салатом можна навіть повечеряти:)

  • Креветки - 100 грам (відварені очищені)
  • Рис відварений - 100-120 грам
  • Чорнослив - 40-50 грам
  • Яблуко - 1 штука
  • Майонез - 70-80 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 1
1. Рис для салату заздалегідь відварити в підсоленій воді. У мене креветки відварені і заморожені. Для додання смаку креветок, їх можна замаринувати на свій смак.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 2
2. Чорнослив заливаємо окропом і нехай він розм'якшиться. Яблуко очистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо соломкою. Збризкаємо лимонним соком, щоб не потемніло.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 3
3. У мене чорнослив не дуже засушений, тому йому вистачило 5 хвилин в окропі. Нарізаємо чорнослив невеликими шматочками.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 4
4. Салат ми готуємо на 2 порції. Розкладаємо рис по тарілках, разравниваем.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 5
5. Викладаємо шар нарізаних яблук і креветки.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 6
6. Поливаємо майонезом.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 7
7. І зверху викладаємо шматочки чорносливу.
креветки з рисом, яблуком і чорносливом - фото крок 8
8. Прикрашаємо і можна дегустувати:)

Схожі рецепти