Креветки з рисом, яблуком і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска приготовлена за мотивами французької кухні і відмінно підійде для посиденьок з червоним десертним вином. Готується салат-закуска дуже просто, а поєднання інгредієнтів вражає свіжістю.
Вельми незвичне поєднання продуктів в цьому салаті, але смачне, повірте. Цей салат виходить легким і досить ситним і в якості закуски під десертне вино дуже навіть хороший. Якщо ви на дієті, майонез можна замінити легким соусом на основі натурального йогурту і тоді таким салатом можна навіть повечеряти:)
- Креветки - 100 грам (відварені очищені)
- Рис відварений - 100-120 грам
- Чорнослив - 40-50 грам
- Яблуко - 1 штука
- Майонез - 70-80 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Рис для салату заздалегідь відварити в підсоленій воді. У мене креветки відварені і заморожені. Для додання смаку креветок, їх можна замаринувати на свій смак.
2. Чорнослив заливаємо окропом і нехай він розм'якшиться. Яблуко очистимо від шкірки і серцевини і нарізаємо соломкою. Збризкаємо лимонним соком, щоб не потемніло.
3. У мене чорнослив не дуже засушений, тому йому вистачило 5 хвилин в окропі. Нарізаємо чорнослив невеликими шматочками.
4. Салат ми готуємо на 2 порції. Розкладаємо рис по тарілках, разравниваем.
5. Викладаємо шар нарізаних яблук і креветки.
6. Поливаємо майонезом.
7. І зверху викладаємо шматочки чорносливу.
8. Прикрашаємо і можна дегустувати:)