Качка, запечена з яблуком і чорносливом в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Качка, запечена з яблуком і чорносливом в пиві, це відмінне блюдо на святковий стіл. Приготована таким способом, вона відрізняється відсутністю специфічного запаху і смаку, дуже ніжною.
Приготувати запечену качку не так вже й складно, і цей рецепт допоможе вам в цьому переконатися. Настійно рекомендую порадувати ваших близьких качкою, запеченої з яблуками і чорносливом в пиві. Завдяки останньому вона виходить не тільки дуже ніжною, але і без специфічного запаху і смаку. Яблука і чорнослив, які запікаються разом з качкою, можна використовувати в якості фруктового соусу до птахові, такий варіант подачі буде найбільш вдалим.
- Качка - 2 кілограма
- Яблука - 500 грам
- Чорнослив - 200-250 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Чебрець сушений - 1/2 чайних ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Пиво темне - 500 мілілітрів
1. Тушку пекінської качки добре вимийте, просушіть за допомогою паперових рушників всередині і зовні. Відріжте кінчики крил, шкіру навколо шиї, ділянку над хвостом і видаліть жир з черевця.
2. Наколи зубочисткою шкіру на грудях птаха. У ступці подрібніть чорний перець, сушений чебрець, сіль і натріть сумішшю качку всередині і зовні. Накрийте качку харчовою плівкою і поставте в холодильник на 12 годин.
3. Наріжте невеликими шматочками яблука, змішайте їх з чорносливом без кісточок і медом. Качку нафаршіруйте фруктами і заколіть шкіру на черевці.
4. Решта яблука викладіть на дно жароміцної форми. Викладіть качку грудкою вниз на яблука, додайте кілька ягід чорносливу і залийте пивом.
5. Накрийте качку кришкою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 90 хвилин. Потім перекладіть качку в окрему форму і поверніть в духовку на 15 хвилин, щоб вона почервоніла.
6. Зберіть жир, залишився в формі. Яблука і чорнослив поперчіть і подрібніть за допомогою блендера до стану пюре, додавши трохи рідини з-під качки. Подавайте качку з соусом. Смачного!