Креветки з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Креветки з рисом - рецепт гранично простого, класичного страви з цих двох прекрасно поєднуються інгредієнтів. Блюдо готується буквально за 20 хвилин - хороший варіант для буденного вечері.
Одне з численних простих і швидких в приготуванні страв, що входять в мій кулінарний арсенал - креветки з рисом. Перевага блюдо в тому, що рис можна відварити заздалегідь, і тоді на приготування у вас піде приблизно 20 хвилин. Що, всього за 20 хвилин ви приготуєте смачний повноцінний обід або вечерю! очевидно, що рецепт креветок з рисом актуальний сучасним городянам, у яких постійно немає часу на приготування їжі. Ця страва сповна вирішує проблему - приготувати його не складніше, ніж зробити бутерброди. Хай щастить!
- Морква - 100 грам
- Зелений горошок - 50 грам (заморожений)
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Креветки королівські - 8 штук
- Сіль, перець - - За смаком
- Олія - - За смаком (для смаження)
Для початку підготуємо інгредієнти - морква дрібно нарізаємо, часник подрібнити, горошок розморозимо (при кімнатній температурі).
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію, викладаємо в нього креветки.
Кожну креветку солимо і перчимо. Обсмажуємо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Креветки повинні стати більш рум'яними, змінити колір.
Тепер обсмажених креветок витягаємо з сковороди і перекладаємо на тарілку, а в сковороду додаємо нарізану моркву. Через хвилину додаємо рис.
Слідом за рисом відправляємо в сковороду нарізану зелену цибулю і часник. Перемішуємо.
Додаємо соєвий соус і готуємо, помішуючи, 4-5 хвилин на середньому вогні.
Потім додаємо зелений горошок.
Слідом за горошком відправляємо в сковороду креветок. Тепер за допомогою лопатки робимо в центрі каструлі невеликий вільний простір.
У цей вільний простір виливаємо збиті яйця.
Як тільки яйця трохи схопляться - активно змішуємо їх з рештою вмісту сковороди.
Власне, блюдо готово. Креветки з рисом подавати до столу негайно.