Креветки по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Креветки по-тайськи готуються з цілим набором спецій. Креветки, сковорідка і спеції - ось все що потрібно для свята душі. Використовується прийом обсмажування на маслі спецій, а потім додаються креветки.
Креветки по-тайськи смажаться в пекельної суміші спецій. Я завжди раджу додавати їх помірно, невеликими дозами і постійно пробувати, особливо, коли ви робите блюдо вперше. Креветки готуються дуже швидко. У моєму рецепті беруться сирі креветки і смажаться вони всього п'ять хвилин. Якщо процес затягнути, креветки можуть стати гуязиками. Успіхів і приємного апетиту!
- Креветки - 750 грам
- Цибуля - 150 грам
- Часник - 4 зубчики
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Паприка - 12 чайних ложок
- Гвоздика - 1 щіпка
- Кардамон - 12 чайних ложок
- Олія - 3 Ст. Ложки
- Імбир свіжий - 1 Чайна ложка
- Помідори - 2 штуки
- Молоко кокосове або вершки - 250 грам
- Кінза свіжа - 2 Ст. Ложки (на прикрасу )

Почистити креветки, хвостики залишити. Посипати креветки куркумою.

Спеції помістити в блендер і подрібнити.

На сковороді розігріти олію й обсмажити отриману пасту з спецій.

Викласти креветки на сковороду.

Додати порізані кубиками помідори.

Додати кокосове молоко або вершки, смажити на повільному вогні 5 хвилин.

Подати з рисом, посипати зеленню.