Креветки каррі по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Кухня Таїланду щільно увійшла в моє домашнє меню. Багато інгредієнти спочатку здавалися дивними, але тепер без них не можу. Поєднання вершкового і гострого смаку тепер одне з улюблених, як тут.
Відразу попереджаю, що в складі є молодий горошок, який можна використовувати в замороженому вигляді. Блюдо виглядає шикарно, хоча зробити його нескладно. Перевірте це самі, коли дізнаєтеся, як приготувати креветки каррі по-тайськи. І обов'язково подамо гарнір з рису. Дуже смачно і незвично.
- Рис "жасмин" - 150 грам
- Креветки - 240 грам
- Горошок в стручках - 120 грам
- Кунжутну олію - 10 мілілітрів
- Кокосове молоко - 160 мілілітрів
- Рибний соус - 10 мілілітрів
- Болгарський червоний перець - 1 штука
- Braai, гілочка - 3 штуки
- Вапно - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Паста каррі - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Спочатку відваріть рис в підсоленій воді до готовності.
2. В цей час дрібно наріжте кінзу і часник. Перець наріжте смужками, а лайм четвертинками.
3. Заморожені креветки відваріть і почистіть. Потім натріть їх сіллю і перцем, і обсмажте в олії з обох сторін по 2 хвилини.
4. Потім приберіть креветки зі сковороди. Додайте масло, що залишилося. Обсмажте в ньому 2 хвилини перець і горошок. Далі влийте молоко, додайте каррі і рибний соус. Доведіть до кипіння.
5. Потім додайте сіль, перець, креветки і кінзу. Гасіть блюдо 5 хвилин, іноді помішуючи.
6. Подавайте каррі з рисом і лаймом. Смачного!