Качка каррі по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)
Легкий спосіб приготувати качку з чудовим соусом.
Кількість порцій: 6
- Качині грудки - 3 штуки (без кісток, жир за бажанням)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Тайська червона паста каррі - 6 Ст. Ложок
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Гаряча вода - 2 склянки
- Рибний соус - 4 Ст. Ложки
- Рубаного свіжого імбиру - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (додатково)
- Червона цибуля - 1/2 штуки (порізати скибочками)
- Солодкий перець - 1 штука
- Ананас - 1/2 штуки (можна використовувати консервований)
- Свіжий базилік - - штук (багато)
- Мал - 1 штука (приготований)
- Лимонна трава - 1 штука (по бажанню)
У миску комбайна або блендера покласти четвертинки цибулі.
Наріжте лимонної трави.
І додайте до цибулі.
Додайте кайенский перець …
… очищений часник …
… шматочок імбиру …
… трохи кетчупу …
… меленого кмину і меленого коріандру …
… потім, додайте рибний соус і каррі…
… трохи цукру…
… порошок чилі…
… трохи кокосового молока…
… і сік лайма.
І перемішайте все в однорідну масу.
Перш ніж почати готувати качку, підготуйте овочі. Вам буде потрібно рубаний часник, подрібнений свіжий імбир, нарізаний червоний лук, нарізаний перець, шматочки ананаса, жменю помідорів чері, і гарне кількість свіжого базиліку.
Промийте грудки і витріть насухо паперовими серветками.
Смажте качку жиром вниз на розпеченій сковорідці з оливковою олією.
Чи не обсмажуючи з іншого боку дістаньте качки зі сковорідки. Нам потрібен був тільки жир з качок.
Поріжте качку на шматочки і накрийте фольгою, відкладіть в сторону.
Обсмажте часник на повільному вогні (можна в качиному жиру, додавши трохи масло, а можна на новій сковорідці).
Додайте суміш каррі.
І готуйте протягом декількох хвилин.
Додайте кокосове молоко.
Трохи води.
Чуть-чуть рибного соусу.
Потім, імбир.
І дайте суміші готуватися на середньому вогні протягом 10-15 хвилин.
Між іншим, в утятніце, на сильному вогні в невеликій кількості оливкової олії обсмажте цибулю і перець. Готуйте кілька хвилин.
Потім, додайте качку.
Гарненько перемішайте і готуйте протягом декількох хвилин.
Додайте ананаси і помідори черрі. Перемішайте і готуйте 3-4 хвилини.
Потім, додайте соус каррі що готувався в іншій сковороді. Як почне пузиритися, перемкніть вогонь на середній і готуйте протягом 5-10 хвилин. Якщо вам здається що маса надто густа додайте трохи води.
Розкладіть приготований рис по тарілках.
У самий останній момент, перед зняттям з плити, додайте базилік.
Гарненько перемішайте, зніміть з плити.
Поверх рису покладіть м'ясо качки з овочами і полийте зверху соусом.
Прикрасьте гілочкою базиліка. Смачного.