Рецепт Баклажани по-тайськи фото

Баклажани по-тайськи
(покроковий рецепт з фото)

Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл

Якщо Ви захотіли побалувати своїх рідних екзотичною кухнею, тоді це рецепт баклажан по-тайськи якраз для Вас! Блюдо прекрасно підходить для святкового столу і цілком зійде за закуску.

Багато з нас вже давно стали любителями азіатської кухні. Щоб приготувати страви в домашніх умовах багато розуму не треба. Просто потрібно мати на увазі, що не всім може сподобатися специфічне поєднання інгредієнтів. Для приготування баклажан по-тайськи досить одного великого баклажана. Оцет можете використовувати звичайний або рисовий. Але цукор все-таки краще використовувати саме коричневий - для збереження оригінальної рецептури. Блюдо в принципі самодостатньо, але його можна подавати і до м'яса як гарнір.

  • Баклажан - 1 штука
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Коричневий цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Мед - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - За смаком
баклажани по-тайськи - фото крок 1
Приготуйте все інгредієнти.
баклажани по-тайськи - фото крок 2
Баклажан вимийте і наріжте довгастими скибочками.
баклажани по-тайськи - фото крок 3
Солимо гарненько наші баклажани. Обсмажуємо їх в невеликій кількості оливкової олії.
баклажани по-тайськи - фото крок 4
Потім додаємо трохи води і тушкуємо хвилин 15.
баклажани по-тайськи - фото крок 5
Тушковані баклажан викладаємо на тарілку. А тим часом робимо соус: змішуємо крохмаль, соєвий соус, мідь, оцет, цукор і воду.
баклажани по-тайськи - фото крок 6
Виливаємо соус в сковороду, де смажили баклажани. Чекаємо, коли він почне закипати.
баклажани по-тайськи - фото крок 7
Додаємо до соусу баклажани і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 5 максимум. Ось наші баклажани по-тайськи і готові! Подавати блюдо можна і гарячим, і холодним. Приємного вам апетиту)

Схожі рецепти