Креветки з сосисками і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування креветок з сосисками, цибулею, селерою, болгарським перцем, часником і рисом.
Поєднання смажених креветок і сосисок надає цьому блюду пікантність.
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Часнику - 1 Ст. Ложка
- Чорного перцю - 1/4 чайних ложки
- Кайенского перцю - 1/8 чайних ложки
- Рису - 1 Склянка
- Борошна - 2 Ст. Ложки
- Креветок - 330 грам
- Сосисок - 220 грам
1. Нарізати цибулю. Нарізати кубиками селеру і болгарський перець. Нарубати часник. У великій каструлі розтопити 2 столові ложки вершкового масла на повільному вогні. Додати цибулю, селера, болгарський перець і сіль. Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Додати часник і готувати ще 5 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорим.
Додати курячий бульйон. Додати чорний перець, кайенскийперець і перемішати до однорідності. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і накрити кришкою.
Додати курячий бульйон. Додати чорний перець, кайенскийперець і перемішати до однорідності. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і накрити кришкою.
2. Приготувати рис. Змішати 1 склянку рису, 2 склянки води, 1 чайну ложку солі в каструлі. Довести до кипіння, накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом 14-15 хвилин.
3. Тим часом нарізати сосиски скибочками і додати в сковороду. Смажити на середньому вогні близько 7-10 хвилин. Викласти на блюдо і змішати з овочевою сумішшю. Залишити жир в сковорідці.
У тій же сковороді розтопити 2 столові ложки вершкового масла. Додати 2 столові ложки борошна і збивати до світло-коричневого кольору близько 2-3 хвилин. Додати овочеву і перемішати.
У тій же сковороді розтопити 2 столові ложки вершкового масла. Додати 2 столові ложки борошна і збивати до світло-коричневого кольору близько 2-3 хвилин. Додати овочеву і перемішати.
4. Додати креветки, вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавати з рисом.