Рецепт Качка, тушкована з чорносливом фото

Качка, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Фрукти , Качка , Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Тушкована качка завжди виходить соковитою, ніжною і смачною. Особливо смачне м'ясо качки з чорносливом, і це без сумніву оцінять гурмани. Процес приготування зовсім нескладний, блюдо вийде відмінним!

Опис приготування:

Багато з вас не беруться готувати качку, думаючи, що це справа клопітка і невдячна. А даремно! Приготувати смачну страву з качки зовсім нескладно, і я доведу вам це, розповівши і показавши в цьому рецепті, як приготувати качку з чорносливом. Птах вийде ніжною і ароматною, та ще й з підливою. Вам залишиться тільки зварити до неї гарнір. Найкраще, я вважаю, зварити до тушкованої качці рис. Ну, і салат зі свіжих овочів не завадить. Смачного!

  • Качка - 600 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Суміш італійських або прованських трав - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 1
Гасити будемо не всю качку цілком, а стегна і крила. Нарізаємо їх на шматки і ретельно миємо.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 2
Зрізаємо з качки шкіру з жиром, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 3
Нагріваємо на плиті казан, викладаємо в нього шматочки шкіри з жиром (будемо витоплювати жир).
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 4
Тим часом посолити і поперчити шматки качки.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 5
Вибираємо з казана шкварки, обсмажуємо на витопився жирі качку. Обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 6
Чистий цибулю, нарізаємо його досить крупно, потім відправляємо в казан і злегка його обсмажуємо. Туди ж відправляємо промитий чорнослив без кісточок.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 7
А тепер заливаємо м'ясо качки гарячою водою так, щоб вона лише злегка покривала качку. Додаємо залишилися сіль і перець. Закриваємо кришкою казан, тушкуємо качку на маленькому вогні години 2-2.5. Слідкуйте за рівнем води в казані, якщо треба - трохи підлити її. Час готування залежить від якості качки. Хв 15 до готовності додамо пряні сухі трави.
качка, тушкована з чорносливом - фото крок 8
А ось і наша тушкована качка. Апетитно виглядає, чи не так?

Схожі рецепти