Качка, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована качка завжди виходить соковитою, ніжною і смачною. Особливо смачне м'ясо качки з чорносливом, і це без сумніву оцінять гурмани. Процес приготування зовсім нескладний, блюдо вийде відмінним!
Багато з вас не беруться готувати качку, думаючи, що це справа клопітка і невдячна. А даремно! Приготувати смачну страву з качки зовсім нескладно, і я доведу вам це, розповівши і показавши в цьому рецепті, як приготувати качку з чорносливом. Птах вийде ніжною і ароматною, та ще й з підливою. Вам залишиться тільки зварити до неї гарнір. Найкраще, я вважаю, зварити до тушкованої качці рис. Ну, і салат зі свіжих овочів не завадить. Смачного!
- Качка - 600 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Суміш італійських або прованських трав - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 2/3 чайних ложки
Гасити будемо не всю качку цілком, а стегна і крила. Нарізаємо їх на шматки і ретельно миємо.
Зрізаємо з качки шкіру з жиром, нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки.
Нагріваємо на плиті казан, викладаємо в нього шматочки шкіри з жиром (будемо витоплювати жир).
Тим часом посолити і поперчити шматки качки.
Вибираємо з казана шкварки, обсмажуємо на витопився жирі качку. Обсмажуємо до красивої золотистої скоринки.
Чистий цибулю, нарізаємо його досить крупно, потім відправляємо в казан і злегка його обсмажуємо. Туди ж відправляємо промитий чорнослив без кісточок.
А тепер заливаємо м'ясо качки гарячою водою так, щоб вона лише злегка покривала качку. Додаємо залишилися сіль і перець. Закриваємо кришкою казан, тушкуємо качку на маленькому вогні години 2-2.5. Слідкуйте за рівнем води в казані, якщо треба - трохи підлити її. Час готування залежить від якості качки. Хв 15 до готовності додамо пряні сухі трави.
А ось і наша тушкована качка. Апетитно виглядає, чи не так?