Рецепт Качка з чорносливом фото

Качка з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Романтична вечеря , Святковий обід , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Качка з чорносливом - витончене блюдо для любителів вишуканої кухні. Ця страва, має легкий солодкий присмак, особливо популярно в країнах центральної Європи, а готується качка з чорносливом легко.

Опис приготування:

Качка з чорносливом - чудове блюдо для сімейного святкового обіду. Зазвичай для його приготування я використовую цілу качку. Обробляти її так само нескладно як і курку, тому при приготуванні качки з чорносливом не виникає ніяких проблем. М'ясо качки виходить дуже соковите і ніжне, чорнослив в поєднанні з лавровим листом дають пряний аромат і приємний солодкуватий присмак, який тільки прикрашає м'яке м'ясо птиці. Дуже раджу спробувати приготувати простий рецепт качки з чорносливом і поділитися своїми враженнями. Удачі

  • Ціла качка - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Сіль, перець, приправи - - За смаком
  • Оливкова олія - - За смаком
качка з чорносливом - фото крок 1
Качку гарненько промиваємо під проточною водою, потім просушують паперовим рушником.
качка з чорносливом - фото крок 2
Нарізаємо на шматочки. Обробляється качка легко, за таким же принципом як і курка. Костисті частини качки залишаємо для смачного супу.
качка з чорносливом - фото крок 3
У сотейник наливаємо масло і обсмажуємо на ньому шматочки качки. Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною золотистої скоринки.
качка з чорносливом - фото крок 4
Я обсмажую все шматочки качки разом одночасно.
качка з чорносливом - фото крок 5
Шматочки птиці солимо, перчимо і заправляємо за смаком.
качка з чорносливом - фото крок 6
Потім в сотейник додаємо дрібними кубиками нарізану цибулю, лавровий лист.
качка з чорносливом - фото крок 7
І додаємо чорнослив (попередньо замочений в окропі на хвилину).
качка з чорносливом - фото крок 8
Потім сотейник щільно закриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на годину. В цей час готуємо гарнір. Найкраще качка з чорносливом поєднується з картопляним пюре або рисом.
качка з чорносливом - фото крок 9
Через годину наша качка з чорносливом готова.
качка з чорносливом - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти