Качка з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Качка з чорносливом - витончене блюдо для любителів вишуканої кухні. Ця страва, має легкий солодкий присмак, особливо популярно в країнах центральної Європи, а готується качка з чорносливом легко.
Качка з чорносливом - чудове блюдо для сімейного святкового обіду. Зазвичай для його приготування я використовую цілу качку. Обробляти її так само нескладно як і курку, тому при приготуванні качки з чорносливом не виникає ніяких проблем. М'ясо качки виходить дуже соковите і ніжне, чорнослив в поєднанні з лавровим листом дають пряний аромат і приємний солодкуватий присмак, який тільки прикрашає м'яке м'ясо птиці. Дуже раджу спробувати приготувати простий рецепт качки з чорносливом і поділитися своїми враженнями. Удачі
- Ціла качка - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Лавровий лист - 5 штук
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
Качку гарненько промиваємо під проточною водою, потім просушують паперовим рушником.
Нарізаємо на шматочки. Обробляється качка легко, за таким же принципом як і курка. Костисті частини качки залишаємо для смачного супу.
У сотейник наливаємо масло і обсмажуємо на ньому шматочки качки. Обсмажуємо з двох боків до утворення апетитною золотистої скоринки.
Я обсмажую все шматочки качки разом одночасно.
Шматочки птиці солимо, перчимо і заправляємо за смаком.
Потім в сотейник додаємо дрібними кубиками нарізану цибулю, лавровий лист.
І додаємо чорнослив (попередньо замочений в окропі на хвилину).
Потім сотейник щільно закриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на годину. В цей час готуємо гарнір. Найкраще качка з чорносливом поєднується з картопляним пюре або рисом.
Через годину наша качка з чорносливом готова.
Смачного!