Кабачки, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.
Любителі овочевих закусок, для вас хочу запропонувати дуже класний і швидкий варіант, як приготувати кабачки, запечені в духовці з апетитною сирної крихтою.
Опис приготування:
Запікати кабачки можна під щільною сирною або майонезній скоринкою, наприклад, але я пропоную легкий варіант - спеції, трохи оливкового масла і пармезану. Такі кабачки чудово підійдуть в якості закуски, а також гарнір до м'яса, наприклад. Дуже рекомендую взяти рецепт на озброєння.
- Кабачки - 2 штуки
- Сир - 50 грам (пармезан)
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 Чайна ложка (мелений часник, базилік, чебрець)
- Оливкова олія - 2-3 чайних ложок
1. Відразу включіть її, нехай розігрівається до 200 градусів. Вимийте і висушіть кабачки. Наріжте брусочками і викладіть у жароміцних форму.
2. Полийте зверху оливковою олією.
3. У глибоку миску надішліть сіль, спеції і подрібнений Пармезан.
4. Перемішайте все як слід.
5. Присипте крихтою кабачки і відправте форму в духовку. Запікайте хвилин 15 до м'якості, а потім ще пару хвилин при максимальній температурі або під грилем.