Кабачки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки в томатному соусі підійдуть як гарнір до м'ясних або рибних страв, замінять салат. Також їх можна подавати в якості легкого перекусу, як самостійну страву або ж як легка вечеря.
Щоб кабачки вийшли ніжними, використовуйте сметану з високим відсотком жирності. Якщо ви любите гостре, то додайте в блюдо кілька стручків перцю чилі. Подавати кабачки можна, присипавши рубаною зеленню. Щоб дізнатися, як приготувати кабачки в томатному соусі, прочитайте цей рецепт.
- Кабачки - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Борошно - 1/2 склянки
- Крем - 1/3 склянки
- Томатний соус - 1/3 склянки
- Сіль, масло рослинне - За смаком
Моркву очистіть і помийте. Наріжте її соломкою і викладіть в глибоку каструлю. Вилийте в каструлю половину томатного соусу.
Кабачки вимийте і висушіть, ображати у них кінчики з обох сторін. Потім наріжте кабачки на кружечки товщиною в сантиметр. Кожен кружечок умочіть з обох сторін в борошно.
У сковороду влийте рослинне масло, розігрійте його на плиті. Викладайте в масло кружечки кабачка, підсмажте їх з обох сторін по кілька хвилин до золотистого кольору.
Обсмажені кабачки перекладіть в каструлю до нашаткованої морквині.
Полийте кабачки сметаною. Щоб це було легше зробити, розбавте сметану невеликою кількістю води.
Потім вилийте залишки томатної підливи, сіль і poperčite. Поставте на плиту і тушкуйте на повільному вогні протягом години, до повної готовності.