Кабачки в томатному соусі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У літню пору року кожна господиня намагається зробити якомога більше заготовок. Пропоную рецепт, як приготувати кабачки в томатному соусі на зиму. Овочі виходять дуже смачними.
Робляться ці заготовки досить просто і виходять смачними. На приготування не буде потрібно багато часу і зусиль. Для консервування потрібні: кабачки, томатний соус, цукор, rafinirovannoe масло, оцет, спеції.
Такі кабачки будуть придатні до вживання вже через тиждень після консервування. Але, в принципі, їх можна вживати як закуску і відразу після відварювання.
- Кабачки - 2, 5 кілограма
- Соус томатний - 0, 5 L
- Цукор - 1 Склянка
- Rafinirovannoe масло - 200 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - 25 штук
1. Починаємо робити заготовки з того, що ретельно готуємо банки і кришки. Промиваємо їх теплою водою з додаванням соди або гірчиці. Потім добре споліскуємо водою.
2. Стерилізуємо банки в мікрохвильовій печі або на пару. Можна використовувати і духовку. Кришки прокип'ятити.
3. Моєму кабачки і протираємо рушником. Нарізаємо їх кубиками або часточками (як більше подобається). Шкірку можна не очищати, якщо кабачки молоді.
4. У велику каструлю наливаємо томатний соус, додаємо дрібно порізаний часник. Туди ж відправляємо перець, сіль і рослинне масло.
5. Доводимо соус до кипіння і додаємо оцет, все ретельно перемішуємо, щоб розчинилися сіль і цукор. У киплячу каструлю всипаємо порізані кабачки і після закипання варимо півгодини.
6. Розкладаємо по банках готові кабачки, потім заливаємо їх соусом і закочує кришки. Ми залишаємо консервацію при кімнатній температурі дня на три, після чого прибираємо заготовки в прохолодне і темне місце. Заготовки на зиму готові!