Лук в томатному соусі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Хочу поділитися оригінальним і простим рецептом лука в томатному соусі на зиму. Виходить ще один вид ікри: принаймні, за смаком і виглядом схоже. Ось тільки робити будемо її з лука. Смачно!
Опис приготування:
Цей лук в томатному соусі на зиму - чудовий спосіб зробити заготовку недорого і просто! адже, якщо заготовляти в сезон, що і цибуля, і помідори вам обійдуться дешево. Тим більше що якість помідорів тут другорядне. Навіть навпаки: чим більше вони зрілі і м'які, тим краще! Так що не бійтеся брати"пом'яті" , з них соус вийде смачний!
- Цибуля - 2 кілограма
- Помідори - 3 кілограма
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оцет яблучний - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Помідори обшпарюємо, знімаємо з них шкірку. Розміщуємо в каструлю і трохи мнемо товкачем, щоб вони швидше пустили сік.
2. Лук тим часом подрібнюємо. Коли помідори почнуть"булькати" , додамо до них цибулю. Кип'ятимо півгодини. Сік, якщо вже почне доходити до верху, зливаємо в окрему миску.
3. А ось м'якоть помідорів і цибулю подрібнюємо додатково занурювальним блендером. Додамо сіль, цукор і спеції, варимо три години маленькому вогні. Періодично перемішуйте, щоб паста не пригорає, і залити соком за необхідності. Оцет додамо перед самим виключенням плити.
4. Далі розфасовуємо суміш в чисті баночки. Або ж охолоджуємо і подаємо просто так, з хлібом. Дуже смачна закуска!