Лук в томатному соусі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися оригінальним і простим рецептом лука в томатному соусі на зиму. Виходить ще один вид ікри: принаймні, за смаком і виглядом схоже. Ось тільки робити будемо її з лука. Смачно!
Цей лук в томатному соусі на зиму - чудовий спосіб зробити заготовку недорого і просто! адже, якщо заготовляти в сезон, що і цибуля, і помідори вам обійдуться дешево. Тим більше що якість помідорів тут другорядне. Навіть навпаки: чим більше вони зрілі і м'які, тим краще! Так що не бійтеся брати "пом'яті", з них соус вийде смачний!
- Цибуля - 2 кілограма
- Помідори - 3 кілограма
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оцет яблучний - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Спеції - За смаком
1. Помідори обшпарюємо, знімаємо з них шкірку. Розміщуємо в каструлю і трохи мнемо товкачем, щоб вони швидше пустили сік.
2. Лук тим часом подрібнюємо. Коли помідори почнуть "булькати", додамо до них цибулю. Кип'ятимо півгодини. Сік, якщо вже почне доходити до верху, зливаємо в окрему миску.
3. А ось м'якоть помідорів і цибулю подрібнюємо додатково занурювальним блендером. Додамо сіль, цукор і спеції, варимо три години маленькому вогні. Періодично перемішуйте, щоб паста не пригорає, і залити соком за необхідності. Оцет додамо перед самим виключенням плити.
4. Далі розфасовуємо суміш в чисті баночки. Або ж охолоджуємо і подаємо просто так, з хлібом. Дуже смачна закуска!