Кабачки по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
Скільки страв з кабачків тільки не готують. Я ж пропоную класичний рецепт кабачків по-українськи, яким зі мною поділилася ще моя бабуся. Дуже всім раджу!
Готую кабачки по-українськи в домашніх умовах кожен сезон - домашнім вони дуже подобаються. Цей рецепт досить простий, а смак готових кабачків - приголомшливий!
- Кабачок - 2 кілограма
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Зелень кропу - 30 грам
- Часник - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Оцет - 1/4 склянки
1. Запевнюю вас, що приготувати кабачки по-українськи в домашніх умовах дуже просто. Отже, моєму і чистимо від шкірки наші овочі, потім нарізаємо їх кружечками, діаметр яких не більш 6 мм.
2. Потім ще раз моєму і відкидаємо на друшляк, солимо і перчимо (за бажанням і за смаком). Тим часом розігріваємо сковороду.
3. Відправляємо на рослинне масло наші кабачки і смажимо їх до готовності. Після цього викладаємо на блюдо і даємо їм охолонути.
4. Поки кабачки остигають нарізаємо кріп. Саме кріп доповнить смак овочів і зробить його ще більш пікантні.
5. Після зелені нарізаємо часник. В даному випадку його краще саме нарізати, ніж видавлювати через землянку.
6. Тепер викладаємо наші обсмажені кабачки в банку, промащуючи шаром кропу і часнику. Потім тонким струменем поливаємо наші кабачки (на дно банки також слід влити 1 чайну ложку масла). Тепер ставимо баночки стерилизоваться (у мене були півлітрові) з 15 хвилин. Потім закочує, перевертаємо і накриваємо ковдрою. От і все, відправляємо на наступний день баночки в льох або комору.