Кабачки по-грецьки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Дуже смачна страва - кабачки по-грецьки в домашніх умовах. Влітку таке блюдо стане незамінним до обіду, сніданку і навіть вечері, а його смак вразить навіть найвибагливішого гурмана.
Опис приготування:
Кабачки можна готувати по-різному і завжди вони виходять смачними. На цей раз я вирішила зробити кабачки по-грецьки за класичним рецептом (як мене вчила ще моя бабуся). Ви знаєте, страва вийшла смачною і дуже традиційним для цього виду овочів.
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Приготувати кабачки по-грецьки в домашніх умовах дуже легко, особливо в літню пору. Я роблю це блюдо дуже часто, а мої домашні завжди гідно оцінюють мої старання.
2. Нарізаємо для початку кабачки (перед цим ретельно миємо). Я нарізаю зазвичай їх кільцями, товщиною не більше 6 мм.
3. Наступний на черзі - помідор. Його краще шинкувати кубиками середнього розміру.
4. Болгарський перець ріжемо так само, як і помідор, а ось зелень кропу подрібнюємо дрібно. Для цієї страви краще всього використовувати кріп, а не петрушку.
5. Відразу обсмажуємо кабачки, потім по черзі овочі. Для смаження використовуємо олію.
6. В самому кінці викладаємо кабачки і накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь і доводимо до готовності наші овочі.
7. От і все, наші кабачки по-грецьки в домашніх умовах готові. Солимо і перчимо до смаку і перед подачею ще можна присипати зеленню.