Італійська ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Приготування італійської домашньої ковбаси - це відмінна можливість отримати по-справжньому якісний продукт, склад якого вам точно буде відомий!
Перед приготуванням кишку краще замочити на один день у воді з невеликим додаванням соку лимона і солі.
Потім поріжте її на частини, розміром приблизно 5х5 см. Під час готування тримайте кишку в теплій воді. Це додасть їй м'якість, працювати з нею буде зручніше.
Це рецепт гострих ковбасок, але ви можете зменшити або виключити перець зовсім. Крім того, на відміну від покупних ковбасок, будинки ви можете експериментувати з пропорціями і різноманітними прянощами на догоду своїм смаковим уподобанням. Дивіться детальний рецепт, як приготувати італійську ковбасу, нижче.
- Свиняча шия з лопаткою - 2, 5 кілограма
- Сіль - 5 чайних ложок
- Чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Фенхель - 2 чайних ложки
- Паприка - 3 Ст. Ложки
- Пекучі перцеві пластівці - 2 Ст. Ложки
- Вода - 0, 5 склянки (по необхідності)
Крок 1. Для початку відокремте м'ясо від кісток. Видаліть жилки, а ось жир залиште. Простіше працювати з м'ясом, коли воно холодне. Розріжте його на шматочки приблизно 5 з 5 см. Але тут все залежить від можливостей вашої м'ясорубки. Для подрібнення використовуйте диск з великими отворами.
Крок 2. Поки подрібнює м'ясо, вже готовий фарш помістіть в морозильник (доти, поки не почнете формувати ковбаски).
Крок 3. Після подрібнення викладіть весь фарш на суху чисту поверхню.
Додайте у фарш приправи (в центр і зверху), і потім руками змішуйте приправи з м'ясом
Відокремте частина вже приправленого фаршу, підсмажте його на сковороді до рум'яного кольору, попередньо вливши туди чверть чашки холодної води.
Приготувавши м'ясо, спробуйте його, щоб зрозуміти, чи підходять вам пропорції спецій. Далі можете змішувати готове м'ясо з сирим фаршем.
Додайте у фарш приправи (в центр і зверху), і потім руками змішуйте приправи з м'ясом
Відокремте частина вже приправленого фаршу, підсмажте його на сковороді до рум'яного кольору, попередньо вливши туди чверть чашки холодної води.
Приготувавши м'ясо, спробуйте його, щоб зрозуміти, чи підходять вам пропорції спецій. Далі можете змішувати готове м'ясо з сирим фаршем.
Крок 4. Найкраще формувати ковбаски, працюючи в парі з помічником, один завантажує м'ясо в м'ясорубку, другий контролює його надходження і просування по кишці. Зауважте кишку в вузол з одного боку. Наповнюйте її фаршем щільно, щоб залишалося якомога менше повітря. Залиште в кінці кишки пусте місце (де до 7-10 см.), максимально туго зав'яжіть кінець.
Крок 5. Щільно перев'яжіть кожну кишку, розділивши її на три частини-ковбаски. Проктніте їх голкою, щоб вийшли залишки повітря. Усе, що тепер залишилося зробити, так це розділити ковбаски на порції. Далі ви можете їх або заморозити, або тут же приготувати і порадувати свою сім'ю. Смачного!