Рецепт Ікра з манки на оселедцевих розсолі фото

Ікра з манки на оселедцевих розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Крупи , Манька , Оселедець
Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Ароматна помилкова ікра з манки на оселедцевих розсолі - смачна і ситна закуска. Її рецепт виходить з минулого століття, в радянські часи було дуже важко купити солону оселедець і цінувався навіть розсіл!

Опис приготування:

Ніхто з рідних чи гостей не здогадається, з чого зроблена така барвиста і смачна закуска, всі думатимуть, що в ній є солона або маринований оселедець. Термін придатності такої страви - 2-3 діб за уязика зберігання на холоді.

  • Манна крупа - 0, 5 склянки
  • Розсіл від оселедця - 100 мілілітрів
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
ікра з манки на оселедцевих розсолі - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо цибуля присутня в оселедцевих розсолі - не видаляйте його, а додавайте в казан разом з розсолом. Якщо ж такого овоча немає в розсолі, то використовуйте свіжу цибулю, натираючи його на дрібній тертці в уже відварену ікру, попередньо очистивши і промивши його.
ікра з манки на оселедцевих розсолі - фото крок 2
Влийте в казан теплу воду, розсіл, додайте сіль, томатну пасту і рослинне масло. За бажанням додайте лавровий лист. Доведіть рідину в казані до кипіння.
ікра з манки на оселедцевих розсолі - фото крок 3
Тонкою цівкою всипте в рідину манну крупу, попередньо зменшивши нагрів. Відразу ж перемішуйте вміст ємності, щоб крупа не збилася в грудочки.
ікра з манки на оселедцевих розсолі - фото крок 4
Вимішуйте вміст казана до тих пір на мінімальному нагріві, поки ікра не буде відходити від стінок ємності. Вимкніть нагрів. Пам'ятайте, що чим менше масла буде в ікрі, тим більш однорідною вона вийде і навпаки. Остудіть блюдо в холодильнику або на холоді.
ікра з манки на оселедцевих розсолі - фото крок 5
Подайте неправдиву ікру з манки на оселедцевих розсолі до столу разом з чорним або житнім хлібом, присипавши подрібненою зеленою цибулею або свіжою зеленню.

Схожі рецепти