Ікра з манки на оселедцевих розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна помилкова ікра з манки на оселедцевих розсолі - смачна і ситна закуска. Її рецепт виходить з минулого століття, в радянські часи було дуже важко купити солону оселедець і цінувався навіть розсіл!
Ніхто з рідних чи гостей не здогадається, з чого зроблена така барвиста і смачна закуска, всі думатимуть, що в ній є солона або маринований оселедець. Термін придатності такої страви - 2-3 діб за уязика зберігання на холоді.
- Манна крупа - 0, 5 склянки
- Розсіл від оселедця - 100 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 2 щіпки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо цибуля присутня в оселедцевих розсолі - не видаляйте його, а додавайте в казан разом з розсолом. Якщо ж такого овоча немає в розсолі, то використовуйте свіжу цибулю, натираючи його на дрібній тертці в уже відварену ікру, попередньо очистивши і промивши його.
Влийте в казан теплу воду, розсіл, додайте сіль, томатну пасту і рослинне масло. За бажанням додайте лавровий лист. Доведіть рідину в казані до кипіння.
Тонкою цівкою всипте в рідину манну крупу, попередньо зменшивши нагрів. Відразу ж перемішуйте вміст ємності, щоб крупа не збилася в грудочки.
Вимішуйте вміст казана до тих пір на мінімальному нагріві, поки ікра не буде відходити від стінок ємності. Вимкніть нагрів. Пам'ятайте, що чим менше масла буде в ікрі, тим більш однорідною вона вийде і навпаки. Остудіть блюдо в холодильнику або на холоді.
Подайте неправдиву ікру з манки на оселедцевих розсолі до столу разом з чорним або житнім хлібом, присипавши подрібненою зеленою цибулею або свіжою зеленню.