Ікра кабачкова ніжна
(покроковий рецепт з фото)
Приготуйте ніжний варіант кабачкової ікри. Ми нічого жарити не будемо. В 1-2 столових ложках олії злегка потім цибулю і моркву, а після будемо гасити овочі у власному соку. Відмінна закуска!
Багато ще з часів СРСР люблять кабачкову ікру. Це їжа студентів, холостяків і тих, хто частенько засиджується на роботі. Таку ікру раніше можна було купити в будь-якому кіоску, вона була такою смачною ... А сьогодні я покажу, як приготувати ікру кабачкову ніжну в домашніх умовах!
- Кабачки - 1, 5 кілограма
- Помідори - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія, спеції - За смаком
Кабачки необхідно вимити і очистити. У мене кабачки молоді. Якщо ваші більш перезрілі, видаліть у кабачків шкірочку і насіння. М'якоть кабачка нарізаємо кубиком.
Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Сильно дрібнити овочі немає сенсу.
Моркву очистіть і натріть на тертці.
У каструлю з товстим дном складіть цибулю і моркву. Додайте 2 столові ложки рослинної олії, пассеруйте овочі 3-4 хвилини.
До тушкованих овочів додайте кабачки.
Свіжі томати наріжте кубиком і додайте до кабачків. Гасіть все до готовності. В кінці гасіння додайте сіль, трохи меленого перцю і наявних трав-приправ на ваш смак.
Занурювальним блендером подрібніть кабачки до стану пюре. Якщо немає блендера, можна остигнула масу перекрутити двічі в м'ясорубці.