Халва - соняшник «ніжна»
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, така насолода як халва продається практично в кожному продуктовому магазині. Існує чимало сортів цього виробу, які розрізняються складом і інгредієнтами. Приготуйте халву будинку!
Халву можна приготувати в домашніх умовах, при цьому вона вийде набагато смачніше покупної. Для цього вам не знадобитися багато часу або умінь. Щоб дізнатися, як приготувати халву соняшникову "ніжну", прочитайте цей рецепт. У вас вийде смачне і дуже ніжне частування.
- Funduk - 100 грам
- Насіння соняшника - 100 грам
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Вода - 75 мілілітрів
Візьміть сирої фундук і вимийте його. Викладіть на паперові рушники. Потім розжарити на плиті суху сковороду і викладіть на її поверхню горіхи. Зменшіть вогонь і обсмажуйте фундук близько п'яти хвилин, постійно його помішуючи. Дайте горіхам охолонути і зніміть з них лушпиння, потерши фундук в рушник.
Знову розігрійте сковороду і висипте в неї очищені від лушпиння насіння соняшнику. Обсмажуйте їх на сковороді, поки вони добре не прогріються.
Пересипьте обсмажений фундук і ще гарячі насіння соняшнику в чашу для блендера. Збивайте інгредієнти на максимальній потужності до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу.
Просійте через сито борошно. У чистій сухій сковороді обсмажте на невеликому вогні борошно до злегка золотистого кольору. Перекладіть борошно в миску, додайте до неї подрібнені насіння і горіхи.
Воду налийте в каструльку і поставте її на плиту. Розігрійте рідину на повільному вогні, потім всипте цукор і розмішуйте, поки він не розчинитися. Влийте в сироп рослинне масло і вимкніть вогонь. Отримані сиропом залийте борошно з горіхами і насіннячками, перемішайте.
Візьміть будь-яку зручну посуд, в якій буде застигати ваша халва. Викладіть в неї харчову плівку і вилийте масу. Накрийте зверху ще одним шаром плівки і поставте халву в холодильник, щоб вона повністю застигла.