Рецепт Халва - соняшник «ніжна» фото

Халва - соняшник «ніжна»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Вершкове масло, Насіння
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей
Десерти, Халва

Напевно, така насолода як халва продається практично в кожному продуктовому магазині. Існує чимало сортів цього виробу, які розрізняються складом і інгредієнтами. Приготуйте халву будинку!

Халву можна приготувати в домашніх умовах, при цьому вона вийде набагато смачніше покупної. Для цього вам не знадобитися багато часу або умінь. Щоб дізнатися, як приготувати халву соняшникову "ніжну", прочитайте цей рецепт. У вас вийде смачне і дуже ніжне частування.


  • Funduk - 100 грам
  • Насіння соняшника - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Масло рослинне - 80 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Вода - 75 мілілітрів
халва соняшникова
Візьміть сирої фундук і вимийте його. Викладіть на паперові рушники. Потім розжарити на плиті суху сковороду і викладіть на її поверхню горіхи. Зменшіть вогонь і обсмажуйте фундук близько п'яти хвилин, постійно його помішуючи. Дайте горіхам охолонути і зніміть з них лушпиння, потерши фундук в рушник.
халва соняшникова
Знову розігрійте сковороду і висипте в неї очищені від лушпиння насіння соняшнику. Обсмажуйте їх на сковороді, поки вони добре не прогріються.
халва соняшникова
Пересипьте обсмажений фундук і ще гарячі насіння соняшнику в чашу для блендера. Збивайте інгредієнти на максимальній потужності до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну масу.
халва соняшникова
Просійте через сито борошно. У чистій сухій сковороді обсмажте на невеликому вогні борошно до злегка золотистого кольору. Перекладіть борошно в миску, додайте до неї подрібнені насіння і горіхи.
халва соняшникова
Воду налийте в каструльку і поставте її на плиту. Розігрійте рідину на повільному вогні, потім всипте цукор і розмішуйте, поки він не розчинитися. Влийте в сироп рослинне масло і вимкніть вогонь. Отримані сиропом залийте борошно з горіхами і насіннячками, перемішайте.
халва соняшникова
Візьміть будь-яку зручну посуд, в якій буде застигати ваша халва. Викладіть в неї харчову плівку і вилийте масу. Накрийте зверху ще одним шаром плівки і поставте халву в холодильник, щоб вона повністю застигла.

Схожі рецепти