Рецепт Ніжна і соковита скумбрія на мангалі фото

Ніжна і соковита скумбрія на мангалі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати скумбрію на мангалі, яка буде соковитою, ніжною і апетитною. Цей рецепт дуже простий, для пікніка хороша альтернатива шашлику. Виходить швидко і смачно

Опис приготування:

Вибирайте рибу з товстою спиною, вона буде жирніше і смачніше. Запікати рибу можна в будь-який решітці. За цим рецептом можна готувати скумбрію і в домашніх умовах. Загалом, всіляко раджу спробувати!

  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець - За смаком
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Цибуля - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Скумбрія - 1 штука
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 1
1. Разморозьте скумбрію, чистий, помийте і витріть її насухо серветками всередині і зовні.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 2
2. Для приготування маринаду візьміть цибулину і половину лимона. Цибуля наріжте тонкими півкільцями, з лимоном поступите так само.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 3
3. Скумбрію натріть спочатку сіллю всередині і зовні, а потім чорним перцем.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 4
4. Дрібно наріжте петрушку, видавіть в неї сік лимона, придушити цибулю. Цим маринадом змастіть рибу всередині і зовні, а потім закладіть всередину риби. Решта цибулю і лимон теж покладіть всередину. Риба повинна промаринуватися деякий час.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 5
5. У невелику ємність налийте 2 ст. Ложки соняшникової олії. Видавіть в неї 1-2 зубчики часнику. Цією заправкою потрібно змащувати рибку, коли вона запікається на решітці.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 6
6. Змастіть грати соняшниковою олією. Скумбрію витріть серветками, щоб на ній не залишилося шматочків маринаду, він може підгоріти. Поставте решітку на мангал, перевертайте її кожні 2 хвилини, змащуючи рибу маслом.
ніжна і соковита скумбрія на мангалі - фото крок 7
7. В цілому скумбрія готується в середньому 20 хвилин - по 10 хвилин з кожного боку. Усе, у вас повинна вийде ароматна, соковита і ніжна запечена скумбрія

Схожі рецепти