Ніжна і соковита скумбрія на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати скумбрію на мангалі, яка буде соковитою, ніжною і апетитною. Цей рецепт дуже простий, для пікніка хороша альтернатива шашлику. Виходить швидко і смачно
Вибирайте рибу з товстою спиною, вона буде жирніше і смачніше. Запікати рибу можна в будь-який решітці. За цим рецептом можна готувати скумбрію і в домашніх умовах. Загалом, всіляко раджу спробувати!
- Сіль - 3 щіпки
- Перець - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Соняшникова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Скумбрія - 1 штука
1. Разморозьте скумбрію, чистий, помийте і витріть її насухо серветками всередині і зовні.
2. Для приготування маринаду візьміть цибулину і половину лимона. Цибуля наріжте тонкими півкільцями, з лимоном поступите так само.
3. Скумбрію натріть спочатку сіллю всередині і зовні, а потім чорним перцем.
4. Дрібно наріжте петрушку, видавіть в неї сік лимона, придушити цибулю. Цим маринадом змастіть рибу всередині і зовні, а потім закладіть всередину риби. Решта цибулю і лимон теж покладіть всередину. Риба повинна промаринуватися деякий час.
5. У невелику ємність налийте 2 ст. Ложки соняшникової олії. Видавіть в неї 1-2 зубчики часнику. Цією заправкою потрібно змащувати рибку, коли вона запікається на решітці.
6. Змастіть грати соняшниковою олією. Скумбрію витріть серветками, щоб на ній не залишилося шматочків маринаду, він може підгоріти. Поставте решітку на мангал, перевертайте її кожні 2 хвилини, змащуючи рибу маслом.
7. В цілому скумбрія готується в середньому 20 хвилин - по 10 хвилин з кожного боку. Усе, у вас повинна вийде ароматна, соковита і ніжна запечена скумбрія