Скумбрія на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне меню на природі, я пропоную зробити рибу. Відмінно підійде для цього скумбрія: в міру жирна, не надто кістлява, приголомшливо смачна! Дуже рекомендую рецепт!
Хочу поділитися дуже простим способом, як приготувати скумбрію на мангалі. На мій погляд, цю рибу не варто марнувати у великій кількості спецій, досить класичного поєднання солі, перцю і лимона. Скумбрія виходить дуже соковитою і ніжною всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Це чудова альтернативу шашлику, яку варто спробувати!
- Скумбрія - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Щоб підготувати рибку, вимийте її, видаліть хвости і голови, зріжте плавники.
2. Акуратно видаліть у рибки нутрощі і ще раз як слід промийте тушку під проточною водою.
3. Після обсушити скумбрію з допомогою паперового рушника. Натріть сумішшю солі і перцю з усіх боків.
4. Наріжте лимон тонкими скибочками, розкладіть його навколо і всередині рибки. Залиште маринуватися на 1.5-2 годину.
5. А далі все ще простіше: викладіть рибку на решітку, попередньо змастивши її маслом, і смажте на мангалі з двох сторін до рум'яної.
6. Готується вона досить швидко, в цілому близько 20 хвилин. Подавайте до столу рибку гарячої, з овочами і соусом до смаку.
Смачного!
Смачного!