Холодець з курки «святкове»
(покроковий рецепт з фото)
У новорічні свята на столі дуже добре виглядає і холодець, і заливне. Я пропоную приготувати заливне з курки.
Листкове заливне чудово виглядає, а курка і овочі сподобаються всім гостям. Для приготування цієї страви нам треба буде відварити курку з морквою і спеціями, потім їх нарізати. Розпустимо Желатин і розведемо його в отриманому бульйоні. Будемо використовувати також Майонезі консервовану кукурудзу Махеев'. Інгредієнти викладемо в формочки, заллємо в кілька етапів і подамо. Приємного!
- Курка - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Желатин - 20 грам
- Майонез "провансаль" Maxeev » - 150 грам
- Консервована кукурудза Махеев' - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Курку вагою 1-1, 2 кг промити, розрізати на 4 частини, викласти в каструлю, влити 1, 2 літра води, посолити. Викласти очищені цибулю і моркву. Довести до кипіння, зняти піну, додати перець горошком. Варити 1 час, періодично знімаючи піну.
Вийняти курку і овочі. М'ясо курки відокремити від кісток і шкірки, дрібно нарізати кубиками. Морква вийняти з бульйону і нарізати кубиками. Лук не знадобиться. Консервовану кукурудзу Махеев' відцідити від маринаду.
Бульйон процідити. Відлити 1, 5 склянки бульйону, остудити. Всипати Желатин, залишити на 40 хвилин.
У тарілку викласти Майонез "провансаль" Maxeev ».
Замочений Желатин нагріти на водяній бані до розчинення Желатину. Злегка остудити. У Майонезвлити 6 столових ложок розпущеного Желатину, перемішати.
У залишився гарячий бульйон влити решті розпущений Желатин, додати пропущений через прес часник, перемішати. При необхідності посолити і поперчити.
Приготувати силіконові формочки, з них зручно діставати заливне. На дно формочок налити трохи майонезу з Желатином. Прибрати в холодильник для застигання.
Дістати формочки з холодильника, викласти кукурудзу Махеев', шматочки курки і нарізану моркву.
Залити продукти бульйоном з Желатином так, щоб залишилося місце для майонезного шару. Прибрати в холодильник.
Коли холодець застигне, дістати його з холодильника. Майонезну заливку злегка розігріти на водяній бані, помішуючи, так як за цей час вона застигла. Залити верхній шар.
Прибрати в холодильник до повного застигання.
Дістати з холодильника холодець, викласти на листя салату.
Можна подавати заливне на святковий стіл!
Смачного!
Смачного!