Святкове желе
(покроковий рецепт з фото)
Люблю желе, відмінний легкий десерт, освіжає і не перевантажує шлунок. Здавалося б готувати його дуже просто, але сьогодні пропоную поекспериментувати і приготувати святкову желе у вигляді квітки.
Коли я вперше побачила желе з квіткою всередині, я подумала що побачила магію. Як можна створити таку красу? Подивившись парочку відео в інтернеті, я зрозуміла, що все не так вже й складно, у профі виходить це дуже швидко і красиво. Ось вирішила пробувати сама. Так як у мене немає спеціальних інструментів, я користувалася підручними - звичайний медичний шприц. Не судіть суворо - це мій перший досвід, і сьогодні ділюся з вами, як приготувати таке святкове желе з квіткою всередині. Для основи беріть світле желе, можна взагалі прозоре зробити з лимонного соку і цукру. Але у мене був ягідний компот, який я ще трохи розвела, щоб вийшов більш світлий колір. Молочну масу робіть яскравою, щоб пелюсточки добре виділялися.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Компот ягідний - 400 мілілітрів
- Желатин харчовий - 3 штуки (брала 3 упаковки по 12 грам)
- Цукор - 70 грам
- Ванілін - 2 щіпки