Печиво «святкове»
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви печиво, що складається з пісочного тіста, кокосової стружки і абрикосового варення? В Італії без нього не обходяться сімейні свята. Розповім, як приготувати печиво «Святкове».
Майже всі інгредієнти для його приготування завжди є під рукою, погодьтеся. Тому можна зробити його не тільки на свято, а в будь-який день. Спробуйте замість абрикосового варення малинове або полуничне, а також можна прикрасити печиво мигдалем. Рекомендую зробити такі, можливо, вони стануть вашою святковою традицією.
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукор - 1/3 склянки
- Яйця - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1/4 Ст. Ложки
- Борошно - 175 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кокосова стружка - 1 Склянка
- Абрикосове варення - За смаком
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього цукровий пісок. Збийте суміш виделкою або міксером.
2. Відокремте білок від жовтка, відставте білок в сторону.
3. Жовток додайте до масляної суміші, а також додайте ваніль.
4. Змішайте всі складові в мисці.
5. В іншій мисці з'єднайте борошно, сіль.
6. Введіть борошняну суміш до масляної і перемішайте, замісіть тісто. Оберніть його в плівку і відправте на півгодини в холодильник.
7. Через 30 хвилин дістаньте тісто і розгорніть плівку, ложкою одягли невеликий шматочок і руками скачайте його в кульку.
8. Викладіть кульки на деко з пергаментом. Підготуйте миску з білком, в іншу викладіть кокосову стружку.
9. Кожен кульку обваляйте спершу в білку, потім - в кокосовій стружці, зробіть невелике заглиблення на верхівці, а туди покладіть абрикосове варення.
10. Запікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
11. Перекладіть печиво на решітку, а їжте після охолодження.