Рецепт Печиво «святкове» фото

Печиво «святкове»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Горіхи
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 15
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чи пробували ви печиво, що складається з пісочного тіста, кокосової стружки і абрикосового варення? В Італії без нього не обходяться сімейні свята. Розповім, як приготувати печиво «Святкове».

Опис приготування:

Майже всі інгредієнти для його приготування завжди є під рукою, погодьтеся. Тому можна зробити його не тільки на свято, а в будь-який день. Спробуйте замість абрикосового варення малинове або полуничне, а також можна прикрасити печиво мигдалем. Рекомендую зробити такі, можливо, вони стануть вашою святковою традицією.

  • Вершкове масло - 115 грам
  • Цукор - 1/3 склянки
  • Яйця - 1 штука
  • Ванільний екстракт - 1/4 Ст. Ложки
  • Борошно - 175 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кокосова стружка - 1 Склянка
  • Абрикосове варення - За смаком
печиво
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте до нього цукровий пісок. Збийте суміш виделкою або міксером.
печиво
2. Відокремте білок від жовтка, відставте білок в сторону.
печиво
3. Жовток додайте до масляної суміші, а також додайте ваніль.
печиво
4. Змішайте всі складові в мисці.
печиво
5. В іншій мисці з'єднайте борошно, сіль.
печиво
6. Введіть борошняну суміш до масляної і перемішайте, замісіть тісто. Оберніть його в плівку і відправте на півгодини в холодильник.
печиво
7. Через 30 хвилин дістаньте тісто і розгорніть плівку, ложкою одягли невеликий шматочок і руками скачайте його в кульку.
печиво
8. Викладіть кульки на деко з пергаментом. Підготуйте миску з білком, в іншу викладіть кокосову стружку.
печиво
9. Кожен кульку обваляйте спершу в білку, потім - в кокосовій стружці, зробіть невелике заглиблення на верхівці, а туди покладіть абрикосове варення.
печиво
10. Запікайте печиво в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
печиво
11. Перекладіть печиво на решітку, а їжте після охолодження.

Схожі рецепти