Святкове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кожній господині варто знати, як приготувати святкову печиво, адже це відмінний спосіб створити святковий настрій. Тут дізнаєтеся рецепт двоколірного розсипчастого печива, пальчики оближеш!
Якщо ви противник харчових барвників, скористайтеся натуральними: шпинат дасть вам зелений колір, морква - помаранчевий, буряк - фіолетовий. Це тістечко не з тих, що активно піднімаються під час випічки, воно залишається практично таким же, яким ви його викладаєте на деко. Замість ваніліну можна використовувати корицю, імбир або м'ятну есенцію, вийде теж смачно і ароматно.
- Олія - 220 грам
- Цукор - 350 грам
- Борошно - 470 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
- Харчовий барвник - 1-2 капель
1. М'яке вершкове масло розітріть з цукром, додайте ванілін і добре перемішайте. Додайте яйця, знову добре перемішайте ложкою. Додайте просіяне борошно і замісити тісто, воно повинне вийти еластичним.
2. Розділити тісто на дві частини, до однієї додайте барвник і добре вимісити. Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 1 час. Кожен шматок тіста розділіть ще на дві частини.
3. Білу частину тіста розкачайте у вигляді прямокутника завтовшки 1 см. Так само розкачайте червоний прямокутник, складіть їх разом і скрутіть в рулет. Решта половинки тіста скачайте в формі циліндра.
4. Загорніть рулети в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин. З першого рулету наріжте печиво, викладіть його на деко, покритий пергаментом.
5. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин. Решта рулети розріжте на 8 однакових частин. З'єднайте шматочки тіста разом, чергуючи кольору. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.
6. Наріжте печиво і викладіть його на покритий пергаментом деко. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин. Смачного!