Рецепт Холодець «святкове конфетті» фото

Холодець «святкове конфетті»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Бобові, Курка, Огірок, Хрін, Желатин, Маслини, Горох, Курча, Кукурудза, Майонез
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Фуршет, Новий рік, Різдво
Холодець

Холодець люблять все. Ця страва завжди ефектно виглядає на святковому столі і відкриває простір для фантазії. Можна зробити бюджетний варіант заливного, взявши за основу недороге куряче м'ясо і додати в нього яскраві вкраплення овочів.

Холодець на основі курячого бульйону і курячого м'яса більш легке. А добавка маринованих овочів робить його смак більш насиченим і яскравим. Пропорції дані в розрахунку на 500 г курки, але варити вигідніше курку цілком. Залишку цілком вистачить на прекрасний суп.

  • Курка - 500 грам
  • Горошок консервований - 3 Ст. Ложки
  • Кукурудза консервована - 3 Ст. Ложки
  • Огірки мариновані - 3-4 штук (смачніше брати корнішони)
  • Маслини - 10-15 штук
  • Маринований червоний перець - 1 штука
  • Чилі перець - 1 щіпка (в пластівцях)
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Хрін столовий - 2 Ст. Ложки
  • Желатин - 10 грам (з 0, 5 л бульйону)
холодець
Промийте і добре дощіпайте курку. Розрубати її на чотири частини і зваріть хороший міцний бульйон. Можна зробити це на плиті або мультиварці. В основному, щоб бульйон був найнасиченим і міцним. Варіть його на повільному вогні, додавши цибулину і коріння. А ось лавровий лист не додавайте, він тут ні до чого. Готовому бульйону краще дати час настоятися.
холодець
Готову курку вийміть з бульйону, прохолодний, зніміть шкіру, видаліть кістки і наріжте м'ясо дрібними кубиками. Так само дрібно наріжте мариновані огірки і перець, маслини наріжте кільцями, а горошок і кукурудзу добре відцідити від заливки.
холодець
Викладіть всі продукти в глибоку миску, трохи солі, поперчіть чорним перцем і додайте за смаком трохи чилі, краще в пластівцях, щоб менше фарбували бульйон. Добре перемішайте.
холодець
Желатин замочіть згідно з інструкцією на упаковці. Я не вказую точну кількість бульйону і желатину, тому що хтось любить в холодці більше застиглого желе, а комусь миліша густішою варіант.
холодець
Бульйон ретельно процідіть і підігрійте. Желатин розчиніть в відміряють бульйоні.
холодець
Далі можна просто викласти м'ясо-овочеву масу в глибокий лоток і залити його бульйоном. А можна зробити красиву порційну подачу. Для цього знадобляться формочки однаковою конфігурації і різного розміру, наприклад, для кексів. Тоді в м'ясо-овочеву суміш влити трохи желатинового бульйону і розмішати. У більш дрібні формочки щільно укласти суміш, злегка утрамбовуючи. Прибрати формочки в морозилку до схоплювання продуктів. Якщо формочки силіконові, підставте під них жорстку дошку.
холодець
Дістаньте застиглу м'ясо-овочеву суміш їх морозилки і перекладіть її у формочки більшого розміру. Залийте доверху бульйоном з желатином і знову приберіть в морозилку. Перевіряйте, щоб не замерзло, а лише зчепилося.
холодець
Окремо розпустіть 5 d желатин c 150 мл бульйону і змішайте його з розтертим з хроном майонезом і добре перемішайте. Вийміть формочки з подстіла заливним з морозилки і залийте зверху шар майонезного желе. Приберіть в холодильник на пару годин.
холодець
Подавайте заливне відразу з холодильника, прикрасивши зеленню. Окремо подайте гірчицю і хрін.

Схожі рецепти