Торт шоколадний «конфетті»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас на носі дитяче свято або інше торжество, то рецепт, як приготувати шоколадний торт "конфетті", вам точно стане в нагоді. Це соковитий, кавово-шоколадний торт зі сметанним кремом.
Форма для випічки повинна бути діаметром 22-26 см. Готовність коржів перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона повинна залишитися сухою при зануренні в центр пирога. Бажано дати тортика просочитися пару годин.
- Шоколад - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 160 грам
- Борошно - 440-460 грам
- Кава - 3 чайних ложки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Крем - 700 грам
- Цукор - 150 грам (в вершках)
- Кокосова стружка - 3 Ст. Ложки
- Різнобарвні цукерки - 150-200 грам
1. Залийте каву окропом. Потім додайте в нього шоколад і на повільному вогні варите до розчинення. Поставте остигати.
2. Вершкове масло розітріть з цукром і ванільним цукром.
3. Додайте яйця і перемішайте.
4. З'єднайте шоколадну і яєчну суміші.
5. Просійте борошно з розпушувачем і замісити тісто.
6. Розділити тісто 2 частини. Викладіть у форму, застелену пергаментом. Випікайте 20-25 хвилин 180 градусів.
7. Оба коржа разрежьте на 2 частини. Сметану збийте міксером з цукром. Почніть збирати торт, намазуючи крем на коржі.
8. Бока торт присипте кокосовою стружкою і поставте його на пару годин в холодильник просочитися. Перед подачею прикрасьте цукерками.