Арахісовий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Торт арахісовий, прекрасно підійде на день народження дітям.
У великій мисці з'єднати масло і коричневий цукор, вбити яйця, шоколад і ваніль. Змішати борошно, соду і сіль, додати в вершкову масу, чергуючи зі сметаною.
Поступово вбити воду. Налити в дві змащені і присипані борошном круглі форми для випічки. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Охолодити 10 хвилин в формі.
Для глазурі: збити вершкове масло, арахісове масло, цукрову пудру, молоко і ваніль в мисці до отримання однорідної маси; відкласти в сторону. Розділити кожен корж на два шари. Викласти нижній корж на блюдо; змастити коржі глазур'ю, викладаючи один на інший. Полити верх і боки торта глазур'ю. Посипати арахісом.
- Розм'якшене вершкове масло - 1/2 склянки
- Коричневий цукор - 2 1/4 склянки
- Яйце - 3 штуки
- Плитка розтопленого і охолодженого несолодкого шоколаду - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 5 чайних ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Мука - 2 1/4 склянки
- Сода для випічки - 2 чайних ложки
- Крем - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло або маргарин - 1 Склянка
- Арахісове масло - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 4 склянки
- Ммолоко - 1/4 склянки
- Подрібнений арахіс - 1 Склянка
Поступово вбити воду. Налити в дві змащені і присипані борошном круглі форми для випічки. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Охолодити 10 хвилин в формі.
Для глазурі: збити вершкове масло, арахісове масло, цукрову пудру, молоко і ваніль в мисці до отримання однорідної маси; відкласти в сторону. Розділити кожен корж на два шари. Викласти нижній корж на блюдо; змастити коржі глазур'ю, викладаючи один на інший. Полити верх і боки торта глазур'ю. Посипати арахісом.