Рецепт Арахісовий шоколадний торт фото

Арахісовий шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Шоколад
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , День народження
Випічка , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 55 хв.

Торт арахісовий, прекрасно підійде на день народження дітям.

Опис приготування:

У великій мисці з'єднати масло і коричневий цукор, вбити яйця, шоколад і ваніль. Змішати борошно, соду і сіль, додати в вершкову масу, чергуючи зі сметаною.

Поступово вбити воду. Налити в дві змащені і присипані борошном круглі форми для випічки. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Охолодити 10 хвилин в формі.

Для глазурі: збити вершкове масло, арахісове масло, цукрову пудру, молоко і ваніль в мисці до отримання однорідної маси; відкласти в сторону. Розділити кожен корж на два шари. Викласти нижній корж на блюдо; змастити коржі глазур'ю, викладаючи один на інший. Полити верх і боки торта глазур'ю. Посипати арахісом.

  • Розм'якшене вершкове масло - 1/2 склянки
  • Коричневий цукор - 2 1/4 склянки
  • Яйце - 3 штуки
  • Плитка розтопленого і охолодженого несолодкого шоколаду - 3 штуки
  • Ванільний екстракт - 5 чайних ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Мука - 2 1/4 склянки
  • Сода для випічки - 2 чайних ложки
  • Крем - 1 Склянка
  • Вода - 1 Склянка
  • Вершкове масло або маргарин - 1 Склянка
  • Арахісове масло - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 4 склянки
  • Ммолоко - 1/4 склянки
  • Подрібнений арахіс - 1 Склянка
У великій мисці з'єднати масло і коричневий цукор, вбити яйця, шоколад і ваніль. Змішати борошно, соду і сіль, додати в вершкову масу, чергуючи зі сметаною.

Поступово вбити воду. Налити в дві змащені і присипані борошном круглі форми для випічки. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Охолодити 10 хвилин в формі.

Для глазурі: збити вершкове масло, арахісове масло, цукрову пудру, молоко і ваніль в мисці до отримання однорідної маси; відкласти в сторону. Розділити кожен корж на два шари. Викласти нижній корж на блюдо; змастити коржі глазур'ю, викладаючи один на інший. Полити верх і боки торта глазур'ю. Посипати арахісом.

Схожі рецепти