Рецепт Арахісовий чізкейк фото

Арахісовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Горіхи , Арахіс
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Чізкейк
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Чізкейк - блюдо для мене звичне і дуже улюблене. Готую його часто з ягодами, фруктами (фруктовим пюре), але ось про таку начинку почув вперше. Розповім, як приготувати арахісовий чізкейк.

Опис приготування:

Такий чізкейк роблю на основі арахісової пасти, яку можна купити в магазині або зробити самостійно. Мені краще другий варіант, тим більше, що він значно дешевше. Таку пасту можна зробити про запас, вона згодиться не тільки для випічки, але і для бутербродів, які дуже люблять діти.

  • Арахіс - 250 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Цукровий пісок - 260 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Ваніль - За смаком
  • Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
  • Сир - 0, 6 кілограма
  • Вершки - 150 мілілітрів
  • Маргарин - 100 грам
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Сіль - 1 щіпка
арахісовий чізкейк - фото крок 1
1. Арахіс очищаю і обсмажую на сковороді, потім подрібнюю в блендері з дрібкою солі до пастоподібної маси. У миску просівають борошно, додаю 100 грам цукру і маргарин, перетираю в крошку. Вбиваю 1 яйце, додаю сметану і 50 грам арахісової пасти.
арахісовий чізкейк - фото крок 2
2. Замішую тісто, обертають його харчовою плівкою і відправляю в холодильник, тим часом займаюся начинкою.
арахісовий чізкейк - фото крок 3
3. Сир кладу в миску, вливаю сливки, додаю цукор, що залишився, ваніль і 200 грам арахісової пасти.
арахісовий чізкейк - фото крок 4
4. Збиваю вміст миски міксером до утворення однорідної, густої маси.
арахісовий чізкейк - фото крок 5
5. Продовжую збивати на середній швидкості і по одному ввожу курячі яйця.
арахісовий чізкейк - фото крок 6
6. Після яєць додаю кукурудзяний крохмаль, перемішую міксером на низьких оборотах, щоб маса стала однорідною.
арахісовий чізкейк - фото крок 7
7. Форму для випікання застилаю пергаментом, дістаю з холодильника тісто і трохи розкочують його, кладу всередину форми і руками розподіляю, формую високі краї.
арахісовий чізкейк - фото крок 8
8. Сирну масу переливаю в форму, відправляю в розігрітий до 160 градусів духовку на 1 час. Готовий чізкейк остуджують і ставлю в холодильник на 4 годину, можна на ніч.
арахісовий чізкейк - фото крок 9
9. Викладаю чізкейк на блюдо, перед подачею посипаю його цукровою пудрою і прикрашаю цільним арахісом.

Схожі рецепти