Арахісовий чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Чізкейк - блюдо для мене звичне і дуже улюблене. Готую його часто з ягодами, фруктами (фруктовим пюре), але ось про таку начинку почув вперше. Розповім, як приготувати арахісовий чізкейк.
Такий чізкейк роблю на основі арахісової пасти, яку можна купити в магазині або зробити самостійно. Мені краще другий варіант, тим більше, що він значно дешевше. Таку пасту можна зробити про запас, вона згодиться не тільки для випічки, але і для бутербродів, які дуже люблять діти.
- Арахіс - 250 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукровий пісок - 260 грам
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 25 грам
- Сир - 0, 6 кілограма
- Вершки - 150 мілілітрів
- Маргарин - 100 грам
- Цукрова пудра - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. Арахіс очищаю і обсмажую на сковороді, потім подрібнюю в блендері з дрібкою солі до пастоподібної маси. У миску просівають борошно, додаю 100 грам цукру і маргарин, перетираю в крошку. Вбиваю 1 яйце, додаю сметану і 50 грам арахісової пасти.
2. Замішую тісто, обертають його харчовою плівкою і відправляю в холодильник, тим часом займаюся начинкою.
3. Сир кладу в миску, вливаю сливки, додаю цукор, що залишився, ваніль і 200 грам арахісової пасти.
4. Збиваю вміст миски міксером до утворення однорідної, густої маси.
5. Продовжую збивати на середній швидкості і по одному ввожу курячі яйця.
6. Після яєць додаю кукурудзяний крохмаль, перемішую міксером на низьких оборотах, щоб маса стала однорідною.
7. Форму для випікання застилаю пергаментом, дістаю з холодильника тісто і трохи розкочують його, кладу всередину форми і руками розподіляю, формую високі краї.
8. Сирну масу переливаю в форму, відправляю в розігрітий до 160 градусів духовку на 1 час. Готовий чізкейк остуджують і ставлю в холодильник на 4 годину, можна на ніч.
9. Викладаю чізкейк на блюдо, перед подачею посипаю його цукровою пудрою і прикрашаю цільним арахісом.