Арахісовий соус
(покроковий рецепт з фото)
Арахісовий соус - універсальна заправка з оригінальним смаком. Подається до столу як холодної, так і гарячої як начинку до млинців, соусу до м'ясних страв або заправки до салатів.
Арахісове масло - дуже корисний продукт, який особливо люблять на заході. Мені здається, жодна американська сім'я не обходиться без арахісового масла, хоча б на сніданок. А ми сьогодні будемо готувати простий рецепт арахісового соусу, який підходить в якості заправки до багатьох і м'ясних і рибних та солодких страв. У арахісового соусу досить багата смакова гамма, проте соус виходить досить калорійним, тому захоплюватися їм не варто.
- Арахісове масло - 4 Ст. Ложки
- Тертий імбир - 1 Чайна ложка
- Рисовий оцет - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3, 5 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2, 5 чайних ложки
- Кунжутну олію - 1, 5 чайних ложки
- Червоний перець - 2 щіпки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Кисло-солодкий соус - 2 Ст. Ложки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Крейді рубаємо або трьом на крупній тертці корінь імбиру.
Кладемо чайну ложку тертого імбиру в зручну (глибоку) миску.
Заливаємо рисовим оцтом.
Засипаємо цукор.
Додаємо арахісове масло.
І заливаємо соєвим соусом.
Додаємо червоний перець.
Вливаємо кисло-солодкий соус.
Вливаємо воду.
І кунжутне масло.
За допомогою віночка збиваємо соус.
Збиваємо до однорідної маси.
Переливаємо по порційних тарілочках і подаємо до столу. Смачного!