Торт шоколадно-арахісовий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Дуже простий рецепт неймовірно смачного торта! Шоколадно-арахісовий смак нагадує всім відомий батончик «Снікерс». Готується торт дуже швидко, але краще дати йому час на просочення.
Торт виходить неймовірно смачним і ніжним! повітряні, м'які шоколадні коржі і ніжний вершковий крем з горіховим смаком… Для крему використовуйте несолодке арахісову пасту - у неї більш яскравий смак. Якщо візьмете пасту з рубаними горіхами або кокосовою стружкою, смак буде ще більш яскравим і цікавим. Спробуйте! 
- Яйця - 3 штуки (корж)
 - Цукор - 3 Ст. Ложки
 - Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
 - Борошно пшеничне в / сорт - 1 Склянка(250 мл об'ємом)
 - Какао-порошок - 3-4 Ст. Ложок
 - Сіль - 1 щіпка
 - Сода - 1 Чайна ложка (меч)
 - Оцет бальзамічний - 1 Ст. Ложка
 - Молоко - 150 мілілітрів
 - Вершкове масло - 50 грам (крем)
 - Вершковий сир - 200 грам (солодкий м'який)
 - Карамель - 3 Ст. Ложки
 - Паста арахісова - 3 Ст. Ложки (несолодка)
 - Шоколад молочний - 80 грам (глазур)
 - Вершкове масло - 30 грам
 

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змішайте в глибокій мисці просіяне з какао борошно, цукор, сіль і соду.

Влийте масло і молоко, vbeyte яйця. Увімкніть міксер на середню швидкість і добре перемішайте всі складові. Додайте в тісто ложку оцту - смачніше буде з бальзамічним - і ще раз опрацювати міксером.

Розлийте тісто по двох формах діаметром 18-20 см. Випікайте хвилин 15 - до сухої скіпки. Не пересушите коржи! 

Остудіть коржі на решітці. Вони виходять дуже ніжними і не сухими. У додатковій просочення не потребують.

Для крему збийте вершковий сир з розм'якшеним маслом, арахісової пастою і молочною карамеллю до однорідності. Розріжте обидва коржа навпіл і змастіть кожен пласт кремом. Верхній корж не змащувати.

Для глазурі розтопіть плитку молочного шоколаду, поламавши її на дрібні шматочки і додавши вершкове масло. Зручно розтоплювати шоколад в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 10-15 секунд, перемішуючи кожного разу. Полийте торт глазур'ю, прикрасьте і приберіть в холодильник хоча б на пару годин.

Приємного чаювання!