Рецепт Арахісовий торт фото

Арахісовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Горіхи , Арахіс
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , День народження , Новий рік , Ювілей
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 16
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Дуже смачний і не складний у приготуванні торт. Подрібнений арахіс додаємо в тісто, тому коржі мають приємний горіховий смак. Ніжний крем зі смаком карамелі ідеально просочує коржі.

Опис приготування:

В даному рецепті вдало поєднується смак горіхових коржів з кремом з вершків і згущеного молока. Торт великий, 16 великих шматків.

Просочується торт ідеально. Спробуйте.


  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 700 грам
  • Арахіс - 250 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
  • Вершки 33% - 500-600 мілілітрів
  • Варене згущене молоко - 750 грам
арахісовий торт - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
арахісовий торт - фото крок 2
У миску насипаємо цукор і додаємо яйця. Збиваємо до піни.
арахісовий торт - фото крок 3
Кладемо 3 столові ложки вареного згущеного молока і продовжуємо збивати.
арахісовий торт - фото крок 4
Маса набуває карамельний колір.
арахісовий торт - фото крок 5
Додаємо м'яке вершкове масло.
арахісовий торт - фото крок 6
Арахіс підсушують на сухій сковороді або в духовці. Потім чистимо і перемелює до стану дрібної крихти.
арахісовий торт - фото крок 7
Подрібнений арахіс висипаємо в миску і все перемішуємо.
арахісовий торт - фото крок 8
500 грам борошна і розпушувач просіваємо через сито і додаємо в миску. Частина, що залишилася борошно знадобиться при замішуванні тіста і розкочування коржів.
арахісовий торт - фото крок 9
Тісто замішуємо і поділяємо на 12 частин. Буде 12 коржів.
арахісовий торт - фото крок 10
Кожен шматочок тіста посипаємо борошном, кладемо на пергамент і розгортаємо тонко. Обрізаємо по формі. Перекладаємо разом з пергаментом на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180-190 градусів. Корж печеться 5-6 хвилин.
арахісовий торт - фото крок 11
Готовий крем. Вершки охолоджуємо і збиваємо.
арахісовий торт - фото крок 12
Порціями додаємо всі згущене молоко і продовжуємо збивати.
арахісовий торт - фото крок 13
Коржі готові. Обрізки знадобляться пізніше. Їх подрібнити і будемо посипати торт.
арахісовий торт - фото крок 14
Збираємо торт. Коржі промазуємо кремом і викладаємо один на інший. Так все 12 коржів.
арахісовий торт - фото крок 15
Торт добре промазуємо кремом по всьому периметру.
арахісовий торт - фото крок 16
Обрізки перемелює в крихту. Посипаємо торт зверху і бічні сторони.
арахісовий торт - фото крок 17
Торт готовий. Ми залишаємо при кімнатній температурі на годину. Потім, прибираємо в холод.
Торт просочиться за 5-6 годин.
арахісовий торт - фото крок 18
Перед подачею торт можна прикрасити по своєму смаку. Горіхи, листочки м'яти або ягоди, наприклад.
Торт готовий, насолоджуйтеся смаком.

Схожі рецепти