Ароматний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Тісто готується без молока і вершкового масла, що рідкість. До нього додаю рослинне масло, а крем роблю з додаванням вершків і сметани. Розповім, як приготувати ароматний шоколадний торт.
Додаю в тісто приготований кави, який додає не тільки колір, але і неперевершений аромат. Можна використовувати розчинний або заварний, тільки процідіть його обов'язково, щоб не попалися крупинки. Можна додати до торту волоські горіхи, мигдаль або інші.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 3, 5 склянки
- Какао - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Сода - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 3/4 склянки
- Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 3 чайних ложки
- Гаряча кава - 2 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Вершки - 1 1/4 склянки
- Крем - 1/4 склянки
1. У мисці змішайте борошно, 2 склянки цукру, щіпку солі, ¾ склянки какао, соду.
2. В окремій ємності змішайте рослинне масло, оцет, гаряча кава, потім влийте отриману суміш до борошняної, додайте 1 чайну ложку ванільного екстракту і розмішайте.
3. Розділити тісто між 2 формами для випічки і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
4. Готову випічку дістаньте з духовки і дайте їй час на охолодження в формі.
5. У сотейник викладіть масло і розтопіть його.
6. Додайте до масла цукор, що залишився, какао, щіпку солі, перемішайте.
7. Влийте жирні вершки і сметану, варіть на слабкому вогні, але немає аргументів кипіння.
8. Зніміть сотейник з вогню і додайте ванільний екстракт, перемішайте віночком. Накрийте глазур плівкою і відставте на кілька годин для охолодження і застигання.
9. Викладіть один корж, змастіть його половиною приготовленої глазурі, потім накрийте другим коржем і полийте глазур'ю, промажьте боки. Залиште торт на кілька годин, потім подавайте.