Холодець з качки
(покроковий рецепт з фото)
Шукаєте оригінальний рецепт заливного з птиці? Він перед вами! Дивимося і запам'ятовуємо рецепт холодцю з качки до Нового року!
З птиці виходить відмінне заливне - будь-то курка або качка. Холодець не такий жирний. Для приготування холодцю з качки нам доведеться використовувати желатин - бульйон не завжди виходить досить жирним, хоча качка і не така легка, як курка. Зелений горошок в холодці на любителя, але мені подобається, і виглядає яскраво. Читаємо рецепт.
- Качка - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 3 L
- Банку зеленого горошку - 1 штука
- Желатин - 80 грам
- Спеції, зелень - За смаком
Качку розділіть на кілька частин, не обов'язково використовувати всю качку.
Чистий цибулю.
І морквину.
Відправляємо все в каструлю з водою і спеціями. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо години 4.
Потім дістаємо качку, морква і цибуля. Доливаємо води, яка встигла википіти. Знову доводимо до кипіння бульйон.
Яйця відварити.
Морква поріжте.
Подрібніть птицю. Тим часом в бульйон додайте желатин (пачку) і розмішайте, щоб грудочок не було.
У форму викладаємо птицю і овочі, а також горошок.
Через сито заливаємо бульйоном.
Даємо охолонути до кімнатної температури.
Даємо охолонути до кімнатної температури.
І відправляємо в холодильник на 8 годин, на ніч можна.
Готовий холодець з качки подаємо з хріном або гірчицею. Смачного!
Готовий холодець з качки подаємо з хріном або гірчицею. Смачного!