Рецепт Холодець з качки фото

Холодець з качки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Холодець
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Шукаєте оригінальний рецепт заливного з птиці? Він перед вами! Дивимося і запам'ятовуємо рецепт холодцю з качки до Нового року!

Опис приготування:

З птиці виходить відмінне заливне - будь-то курка або качка. Холодець не такий жирний. Для приготування холодцю з качки нам доведеться використовувати желатин - бульйон не завжди виходить досить жирним, хоча качка і не така легка, як курка. Зелений горошок в холодці на любителя, але мені подобається, і виглядає яскраво. Читаємо рецепт.

  • Качка - 1 штука
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 3 L
  • Банку зеленого горошку - 1 штука
  • Желатин - 80 грам
  • Спеції, зелень - За смаком
холодець з качки - фото крок 1
Качку розділіть на кілька частин, не обов'язково використовувати всю качку.
холодець з качки - фото крок 2
Чистий цибулю.
холодець з качки - фото крок 3
І морквину.
холодець з качки - фото крок 4
Відправляємо все в каструлю з водою і спеціями. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо години 4.
холодець з качки - фото крок 5
Потім дістаємо качку, морква і цибуля. Доливаємо води, яка встигла википіти. Знову доводимо до кипіння бульйон.
холодець з качки - фото крок 6
Яйця відварити.
холодець з качки - фото крок 7
Морква поріжте.
холодець з качки - фото крок 8
Подрібніть птицю. Тим часом в бульйон додайте желатин (пачку) і розмішайте, щоб грудочок не було.
холодець з качки - фото крок 9
У форму викладаємо птицю і овочі, а також горошок.
холодець з качки - фото крок 10
Через сито заливаємо бульйоном.
Даємо охолонути до кімнатної температури.
холодець з качки - фото крок 11
І відправляємо в холодильник на 8 годин, на ніч можна.
Готовий холодець з качки подаємо з хріном або гірчицею. Смачного!

Схожі рецепти