Хлібні палички з сиром і часником
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 50 хв.
Особливо добре в цьому рецепті то, що можна використовувати різні види сиру, так навіть буде смачніше. Спробуйте приготувати хлібні палички з даного рецептом - вийде смачно!
Опис приготування:
Буває, що після приготування залишаються маленькі шматочки різних сортів сиру. Дуже часто забуваю про них, а потім просто викидаю. Ось Вам рішення проблеми - приготуйте хлібні палички з усіма залишками сиру! Цей часниковий хліб може замінити вам піцу або іншу випічку. Подавайте випічку з соусом, особливо смачно буде з томатним.
- Вода - 3/4 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Швидкодіючі сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2 склянки
- Заголовок для палітурки - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сир пармезан" - 20 грам
- Сир «Моцарелла» - 120 грам
1. Розчиніть в теплій воді активні сухі дріжджі і цукор. Дайте суміші постояти 5 хвилин, поки не з'явиться шар товстої піни.
2. Змішайте в окремій мисці 1 склянка борошна і сіль за смаком, влийте в цю миску суміш дріжджів і додайте оливкову олію.
3. Перемішайте поки суміш не стане однорідною і гладкою.
4. Додавайте до суміші по 1/3 залишилася борошна за раз і після кожного додавання ретельно перемішайте до отримання тесту.
5. Перекладіть тісто на посипану борошном поверхню і замісити, потім сформуйте з нього кулю і покладіть в миску. Накрийте миску плівкою і залиште на 2 години поки тісто не подвоїтися.
6. Застеліть деко пергаментним папером, посипте кукурудзяною мукою, візьміть тісто і викладіть його на пергамент. Розкачайте його по листу, щоб товщина була близько 1 см.
7. Очистіть часник і подрібніть, натріть два види сиру на тертці. Покладіть в невелику ємність вершкове масло і часник, розтопіть масло в мікрохвильовці.
8. Нанесіть за допомогою пензлика суміш часнику з олією на тісто.
9. Посипте тісто зверху тертим сиром.
10. Поставте деко в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікайте приблизно 15 хвилин, поки сир не розплавиться, а краї тіста тільки почнуть ставати золотисто-коричневого кольору.
11. Наріжте хліб по довжині у вигляді паличок, остудіть і подавайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!