Хлібні палички з часником
(покроковий рецепт з фото)
Вам обов'язково сподобаються ці хлібні палички з тонким часниковим смаком. Готувати їх легко, формування найпростіша, яку тільки можна придумати. Дуже добре підходять до супів і м'ясних страв.
Розповім, як приготувати хлібні палички з часником. Коли вони випікаються, на кухні стоїть дуже апетитний аромат свіжої випічки з ніжним часниковою ноткою. Мені не подобається запікати в духовці свіжий часник через неприємного запаху, тому раджу використовувати у випічці сушений часник. Або змащувати ще гарячу випічку часниковим маслом.
- Борошно - 360 грам
- Дріжджі свіжі - 15 грам (або 1 немає. L. Сухих)
- Вода тепла - 1 Склянка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Вершкове масло - 75 грам(45 г - в тісто; 30 г - для змазування)
- Часник сушений - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте, масло розтопіть.
Дріжджі, цукор розведіть у теплій воді і залиште на 10-15 хвилин до появи пінної шапочки. У борошно додайте дріжджі, що підійшли, розтоплене вершкове масло (45 г), сіль і замісіть м'яке тісто і помістіть його в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою. Поставте миску з тестом в тепле місце на 1, 5 години до збільшення тесту в обсязі в два рази.
Тісто через 1, 5 години виглядає так.
Розкачайте тісто в прямокутник розміром 18х30 см. Наріжте його на 11 смужок.
Духовку дозволите на 200 ° С. Викладіть смужки на деко з пергаментом, накрийте х / б рушником, поставте в тепле місце на 15 хвилин. Потім змастіть їх розтопленим маслом, присипте сушеним часником і сіллю.
Смужки також можна скрутити ось таким легким джгутом.
Запікайте хлібні палички протягом 15 хвилин до рум'янцю і апетитного аромату.
Накрийте готові палички рушником, остудіть на решітці.
Смачного!