Grissini (хлібні палички)
(покроковий рецепт з фото)
Вам обов'язково варто подивитися цей рецепт, якщо ви шукаєте оригінальну закуску, адже ви дізнаєтеся, як приготувати гриссини (хлібні палички). Я покажу два варіанти приготування цієї закуски.
Хлібні палички, приготовані за цим рецептом, можна подавати в якості закуски з соусом або як доповнення до основних страв, наприклад, до салатів. Такі палички дуже зручно брати з собою на роботу в якості швидкого перекусу. Ви можете приготувати палички будь-якої форми і прикрасити їх не тільки насінням кунжуту, але і насінням соняшнику або навіть гарбуза. Плюсом такої випічки є те, що її можна довго зберігати в хлібниці.
- Борошно - 200 грам
- Оливкова олія - 50 грам
- Вода (60-70° С) - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Cernuska (нигелла) - 1 Ст. Ложка
1. Просіяне борошно змішайте з сіллю, оливковою олією і водою температурою 60-70 ° С. Замісити еластичне тісто, загорніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
2. Готове тісто розділити на дві частини і розкачайте в прямокутники товщиною 2-3 мм. Один прямокутник розріжте на смужки товщиною 1 см, скрутіть джгутиком і викладіть на папір для випічки.
3. Змастіть смужки водою і посипте кунжутом. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 12-15 хвилин. Другий пласт тесту розріжте на смужки шириною 1 см, скрутіть і скрутіть в спіраль.
4. Викладіть спіралі на папір для випічки, змастіть водою і посипте насінням чорнушки. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин. Смачного!