«хитрий» картопля
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.
Хитрий картопля - це просте, домашнє блюдо зі звичайнісіньких продуктів. А чому хитрий - Та тому що в страві явно відчувається смак грибів, але їх там немає. Зацікавилися? Читаємо і готуємо!
Опис приготування:
Смажена картопля - це просте, але всіма улюблене блюдо. А якщо посмажити картоплю та з грибочками, так це взагалі смакота Але буває так, що грибів немає або вам їх не можна. Тоді вам обов'язково треба записати цей простий рецепт хитрого картоплі. Грибов в страві немає, але ви їх там будете відчувати. Як так виходить? Читайте рецепт, як приготувати хитрий картопля і ви все дізнаєтесь.
- Картопля - 5-6 штук
- Баклажани - 2-3 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп - 1/2 пучка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток (за смаком)
1. Картопля необхідно очистити і нарізати брусочками.
2. Баклажан очистити від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
3. Розігріваємо на сковороді рослинне масло і викладаємо одним шаром порізані баклажани. Смажимо до рум'яної скоринки. Потім викладаємо на тарілку.
4. Часник натерти на дрібній тертці, а цибулю нарізаємо півкільцями.
5. В ту ж сковороду, де смажився баклажан, викладаємо картоплю і ріпчасту цибулю. Смажимо до готовності картоплі.
6. Поки смажиться картопля, можна порізати дрібно кріп.
7. До готового картоплі додаємо смажені баклажани, сіль, перець, кріп і часник. Перемішуємо, прибираємо з вогню і накриваємо кришкою. Ми залишаємо хитрий картопля на хвилин 10. А потім подаємо до столу.