Картопля Аліго
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з сиром і часником. Звучить смачно, але буденно. Але це не зовсім так, загляньте в рецепт - і я покажу, як приготувати Аліго - страва французької кухні!
Кажуть, що Аліго придумали за часів середньовіччя монахи у французькій глибинці, коли втомлені і замерзлі паломники приходили до них з фразою "подайте що-небудь" («Щось» -"Alig" - щось, що-небудь). Тільки тоді картопля ще не був завезений до Франції, і в якості базового інгредієнта використовували хліб, іноді - пюре з каштанів.
Зараз картопляне пюре з часником і сиром - завоювало популярність не тільки у Франції. Із задоволенням покажу, як приготувати це просте і смачне блюдо.
- Картопля - 500 грам
- Сир - 300 грам (моцарелла, чеддер)
- Часник - 1 зубчик
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (розмарин, чебрець)
- Вершкове масло - 50 грам
Відваріть картоплю, а потім розімніть його в пюре.
Наріжте сир тонкими скибочками. Сир я пробувала додавати і твердий Російський, теж добре виходить. Може, гурмани і скажуть, що за оригінальним рецептом необхідно використовувати свіжий сир Том (спорожнити), вироблені в високогірних регіонах Альп і Піренеях, але я думаю, що не всяка господиня зможе дозволити собі таку розкіш. Тому беремо то, що є.
Нагрійте вершки з маслом, додайте в них подрібнений часник і спеції. Потім влийте цю суміш в картопляне пюре.
Поставте каструлю з пюре на дуже слабкий вогонь або на водяну баню. Сир додавайте потроху, розмішуйте дерев'яною лопаткою. Рекомендують розмішувати в одному напрямку (за годинниковою стрілкою) близько 10 хвилин. Сир розчинився, Аліго став однорідним і тягучим. Знімайте його з вогню і подавайте гарячим негайно!
Смачного!