«Айдахо» картопля
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярне і смачне блюдо - картопелька «Айдахо». Приготувати таку страву не важко, навіть якщо ви початківець кулінар або дуже рідко готуєте. Дотримуйтесь рецептом!
Картопля не очищайте від шкірки, а гарненько вимийте. Можете розрізати навпіл або на 4-8 частин, в залежності від розміру картоплі. Підійдуть будь-які спеції, що любите або ті, що добре поєднуються. Можна використовувати одну або суміш з пряних трав. Подавайте картопля з соусом або як гарнір до м'яса, рибі.
- Картопля - 12 штук
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Чебрець - 12 штук
- Розмарин - 12 штук
1
Вимийте гарненько картоплю і розріжте її на 2 частини (у мене невеликі).
2
У миску вилийте оливкова олія (можна соняшникова), додайте трохи солі і меленого перцю, перемішайте картопля з приготовленою сумішшю.
3
Розкладіть картоплю на деку, з 12 половинок викладіть розмарин, а на решту по гілочці чебрецю.
4
Надішліть картоплю в розігріту до 175 градусів духовку на 45 хвилин.
5
Подавайте картопля відразу після приготування, за смаком посипте крупною сіллю.