Картопля «Айдахо» в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніші страви готуються з картоплі, адже вона ситна і смачна. Це відмінний гарнір до святкового або повсякденного столу. Пропоную рецепт, як приготувати картоплю "айдахо" в духовці.
Продукти для приготування страви дуже прості і доступні, найчастіше їх без проблем можна знайти на кухні у будь-якої господині. Картопля, приготована таким способом буде хорошим гарніром до м'яса, рибі або овочів, а також це ситний і смачний варіант закуски, наприклад, до пива. Таку картоплю можна подавати із зеленим соусом або зі сметанним.
- Картопля - 10 штук
- Рослинна олія - 6 чайних ложок
- Кріп - 0, 5 пучка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль і перець - За смаком
- Крем - 200 грам
1. Підбираю картоплю приблизно одного і того ж розміру, мою її ретельно. У каструлю наливаю воду і відправляю картоплю, ставлю її на вогонь, відварюю овоч практично до готовності. Зливаю воду і остуджують картоплю.
2. У миску наливаю рослинне масло, додаю спеції за смаком. Потім мою і дрібно нарізаю трохи кропу, додаю його в миску, туди ж відвалів очищений часник, все солю і гарненько перемішую.
3. Остигнула картоплю розрізаю часточками одного розміру, і перемішую з приготовленим соусом.
4. Деко змащую олією і викладаю на нього картоплю, відправляю її в розігрітий до 180 градусів духовку і запікаю до готовності (до появи рум'яної скоринки).
5. Готову картоплю перекладаю на тарілку і подаю зі сметанно-часниковим соусом. Смачного!