Рецепт Хінкалі (майстер клас) фото

Хінкалі (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто, М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Хінкалі

Хінкалі - страва родом з Грузії. По суті це невеликий мішечок з складочками і соковитою начинкою. Кажуть, що чим вправнішим господиня, тим більше вона робить складочок. Спробуємо?

Подавайте хінкалі в гарячому вигляді, полив розтопленим маслом, з перцем грубого помелу, зеленню, сметаною і соусом ткемалі - все-таки це грузинське блюдо! Їдять хінкалі руками, тримаючи за хвостик, обережно надкусивая, щоб уникнути надмірного витікання соку в роті.

До складу сванской солі входять: подрібнений часник, сушена кінза (можна замінити коріандром), сушений кріп або його насіння, мелений червоний перець. Іноді додають мелений тмин, шафран і подрібнені стручки пажитника.

Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Фарш - 600 грам (свинячо-яловичий)
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Зелень - За смаком
  • Сванська сіль - 1 Чайна ложка
хінкалі (майстер клас) - фото крок 1
Підготуйте продукти. Найсвіжіше м'ясо перекрутити на фарш (помел великий). Співвідношення свинини і яловичини - на ваш розсуд. В оригінальному рецепті використовується баранина, але все частіше можна побачити, як хінкалі готують з яловичини з додаванням свинини (1 кг фаршу = 700 г яловичини, 300 г свинини). Зелень зазвичай - кінза, але я її не люблю, тому замінюю на кріп і зелена цибуля.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 2
Приготуйте тісто. Для цього просійте борошно в глибоку посудину, але не всю, приблизно 1 стакан відставте поки. У центрі зробіть поглиблення, туди розбийте яйце і влийте рослинне масло.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 3
У склянці води розчиніть половину чайної ложки солі. Почніть ложкою замішувати тісто, підливаючи воду.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 4
Замісити тісто. Накрийте його серветкою і залиште на 30 хвилин відпочивати.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 5
Приготуйте фарш. Для цього в мисці з'єднайте свіжий фарш з рубаним луком і зеленню, половиною чайної ложки солі (без гірки). Влийте половину склянки крижаної води. Руками вимішайте добре фарш, він повинен взяти воду. Не хвилюйтесь, рідким фарш не буде.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 6
Фарш готовий! Можна покласти дрібку чорного меленого перцю.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 7
Відріжте від тіста шматочок, підмішування його і тонко розкачати на столі, присипаному борошном. Склянкою або вирубкою для печива виріжте кружечки.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 8
На кожен кружечок тіста покладіть м'ясний фарш. І тепер найцікавіше: підійміть краю і защипують складками «мішечок». Пальцями однієї руки притримуйте складки, а другою рукою продовжуйте робити нові. Незабаром у вас з'явиться акуратний мішечок. Далі складки з'єднайте в красивий і щільний вузлик, який іноді скручують і обрізають або просто з'єднують краї коржа у вигляді мішечка.
хінкалі (майстер клас) - фото крок 9
Час варіння залежить безпосередньо від розміру ваших хінкалі. Їх варять у солоній воді з лавровим листом. Після того, як хінкалі спливуть на поверхню, варите їх близько 10 хвилин, а потім зберіть шумівкою і викладіть на тарілку.

Схожі рецепти