Гуляш з телятини на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування гуляшу з телятини до новорічного столу. Усе, хто любить смачну їжу, буде дуже радий такому блюду.
В даному блюді відмінно поєднуються солодкий болгарський перець, айва і телятина. Подавати його можна як гарячим, так і холодним. Особливий шарм додасть цієї страви селеру.
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Телятина - 600 грам
- Селера - 4 штуки
- Ріпчастої цибулі - 2 штуки
- Перець і сіль - - За смаком
- Часнику - 2 зубчики
- Айва - 2 штуки
- Перець солодкий - 2 штуки
1. Готуємо телятину: очищаємо її від плівки, промиваємо та нарізаємо маленькими шматочками. Знову шматочки м'яса промиваємо, обсушуємо, і на сухій сковороді легенько присмажити (м'ясо придбає румяненькую кірку, а надлишки вологи випаровуються). Очищаємо, і дрібно нарізаємо цибулю.
2. Розрізаємо на чотири частини гогошари або солодкий перець, (вони повинні бути обов'язково червоного кольору). Перегородки і насіння видаляємо, і нарізаємо тоненькою соломкою короткою.
3. На чотири частини розрізаємо айву, перегородки і насіння видаляємо, нарізаємо довільно скибочками. У нашому салаті четвертинки нарізані поперек, тоненькими скибочками.
4. Промиваємо і подрібнюємо зелень селери, додаємо пропущений через Часничниці часник, або можна його просто дрібно нарізати.
5. Лук спассеруем, додаємо присмажені м'яса, додаємо воду або біле вино і хвилин сорок з закритою кришкою тушкуємо на невеликому вогні. Для соковитості м'яса воду при необхідності можна додавати. Після додаємо перець і айву, тушкуємо ще хвилин десять. Перець, сіль, часник і зелень додаємо в самому кінці. Даємо м'ясу трохи настоятися.