Французький салат на Новий рік
(покроковий рецепт з фото)
Французький салат з маринованою цибулею, бужениною і сиром. Оформлений у вигляді новорічного кульки і відмінно підійде на святковий стіл. Заправка для салату на основі натурального йогурту.
Для приготування заправки з'єднуємо натуральний йогурт, гірчицю і сіль, все перемішуємо. По бажанню, в заправку можна додати чорний мелений перець або часник. У м'ясний французький салат кладуть буженину, шинку, підкопчену курятину або м'ясо качки. Спробуйте різні варіанти. Буде дуже смачно!
- Бажання - 150 грам
- Морква - 1 штука (або половина великої моркви)
- Лук червоний - 1 частина
- Яблуко - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Сир - 100 грам (твердий)
- Оцет яблучний - 50 мілілітрів (або винний)
- Йогурт натуральний - 120 мілілітрів(10% жирності)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Цибулю ріжемо тонко, заливаємо яблучним або винним оцтом і маринуємо 5-7 хвилин.
Маринована цибуля викладаємо на плоску тарілку.
Буженину нарізаємо невеликими шматочками і кладемо на цибулю. Додаємо салатну заправку на основі натурального йогурту.
Яблуко чистим, трьом на тертці і додаємо в салат.
На яблуко викладаємо терту моркву.
Добре змащуємо салат заправкою.
Далі, трьом на тертці варені яйця і висипаємо наступним шаром. Додаємо ще трохи заправки.
Твердий сир тремо на тертці і викладаємо завершальним шаром. Вирівнюємо краю.
Оформляємо салат у вигляді новорічного кульки. Малюнок робимо за допомогою зеленої цибулі, моркви і часточки болгарського перцю. Смачного!