Салат «гніздо» на новий рік 2020
(покроковий рецепт з фото)
У мене був шматочок відвареної грудки півня. Вирішила приготувати такий салат. Не хотілося його робити звичайним. Використовувала осінню редьку і в якості заправки взяла сметану.
Ми готуємося до зустрічі Нового року 2020. Кожна господиня зайнята пошуком вдалого рецепта до святкового столу. Рецептів безліч. Я пропоную ось такий спосіб оформлення салату. Дочекаємося вилуплення півника? дивіться, як приготувати салат "гніздо" на новий рік 2020!
- Редька - 1 штука
- Грудка півня відварна - 400 грам
- Цибуля пориста - 100 грам
- Зелень будь-яка - 1 пучок
- Крем, сіль, перець - За смаком
- Перепелині яйця - 6 штук
Для приготування салату я взяла редьку. У нас продається ось така редька (гібрид редьки і буряка). Цей овоч яскравий, гарний, він оригінально виглядає в салатах. Має досить приємний смак. Редьку натріть на тертці для моркви по-корейськи. При відсутності такого сорту редьки можна взяти дайкон.
Відварене м'ясо птиці ( курки, півня, індички) наріжте дрібно. У мисці з'єднайте редьку, м'ясо.
Зелена цибуля нарізаємо на колечка, тонко. Промийте цибулю під проточною водою, щоб змити весь пісок, який може бути всередині стовбура лука. Відіжміть воду і додайте цибулю в салатник.
Подрібніть будь-яку зелень. Я використовую тільки петрушку, але можна взяти зелень на ваш вибір. Заправте салат сметаною, приправте сіллю і перцем.
Перепелині яйця відваріть до готовності і очистіть їх. Салат я вирішила оформити так: яйця помістіть в стакан, встановіть стакан на середину тарілки.
Навколо склянки покладіть салат. Розподіліть рівномірно.
Приберіть стакан. Вийшов ось такий ошатний салат: смачний, корисний, без майонезу, без важких жирних продуктів. Все легко і просто.