Гуляш з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Гуляш з чорносливом можна приготувати з баранини або яловичини в залежності, яке м'ясо ви придбали. Гуляш ми приготуємо знатний - з овочами, спеціями, чудесним чорносливом. Знадобиться 1, 5 годину.
Як приготувати гуляш з чорносливом?
1. У сковороді нагрійте масло. Додайте очищений і нарізаний невеликими кубиками цибулю і подрібнений часник. Смажте на середньому вогні до прозорості.
2. Баранину промийте, наріжте кубиками і додайте до цибулі і часнику.
Обсмажте з усіх боків до коричневого кольору. Потім вимкніть вогонь.
3. У велику каструлю влийте курячий бульйон, томатне пюре або збиті блендером консервовані у власному соку томати, червоне вино і подрібнені помідори. Доведіть до кипіння, потім вогонь понизьте до середньо-повільного.
4. Додайте подрібнений пастернак, порізану кружальцями моркву, обсмажене м'ясо.
5. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом години. Періодично помішуйте.
6. Додати сіль, поперчіть, додайте цукру. Якщо хочете, щоб гуляш був густішим, то невелика кількість соусу з каструлю змішайте з кукурудзяним крохмалем, потім влийте його в каструлю і перемішайте.
7. Додайте чорнослив. Перемішайте і тушкуйте ще хвилин 10.
Гуляш з чорносливом готовий!
Смачного!
- Баранина - 500 грам (або яловичина)
- Картопля - 3 штуки
- Пастернак - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Помідори - 4-5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Бульйон курячий - 4 склянки
- Червоне вино сухе - 1 Склянка
- Томатне пюре - 500 грам (або збиті блендером помідори)
- Чорнослив - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка (краще коричневий)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком (для прикраси)
1. У сковороді нагрійте масло. Додайте очищений і нарізаний невеликими кубиками цибулю і подрібнений часник. Смажте на середньому вогні до прозорості.
2. Баранину промийте, наріжте кубиками і додайте до цибулі і часнику.
Обсмажте з усіх боків до коричневого кольору. Потім вимкніть вогонь.
3. У велику каструлю влийте курячий бульйон, томатне пюре або збиті блендером консервовані у власному соку томати, червоне вино і подрібнені помідори. Доведіть до кипіння, потім вогонь понизьте до середньо-повільного.
4. Додайте подрібнений пастернак, порізану кружальцями моркву, обсмажене м'ясо.
5. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом години. Періодично помішуйте.
6. Додати сіль, поперчіть, додайте цукру. Якщо хочете, щоб гуляш був густішим, то невелика кількість соусу з каструлю змішайте з кукурудзяним крохмалем, потім влийте його в каструлю і перемішайте.
7. Додайте чорнослив. Перемішайте і тушкуйте ще хвилин 10.
Гуляш з чорносливом готовий!
Смачного!